Čokoladni špageti z vanilijevo omako in kremo iz pistacije

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 9
Težavnost

Okusen recept za bio čokoladne testenine z vanilijevo kremo in kremo iz pistacije. Vrhunski, neobičajen in enostaven recept za pogositev vaših gostov.

Čokoladni špageti z vanilijevo omako in kremo iz pistacije 

Avtor recepta: Selma Bizjak, Sladko Slane Brbončice

Sestavine

Sestavine za kremo iz pistacije
  • 100 g oluščenih neslanih praženih pistacij
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 3-4 jedilne žlice mleka
Sestavine za vanilijevo kremo
  • 500 ml mleka
  • 2 rumenjaka
  • 70 g jedilnega škroba
  • 150 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja

Navodila za pripravo

Priprava kreme iz pistacije
1. Korak
V električnem sekljalniku zmeljemo pistacije.
2. Korak
Dodamo sladkor v prahu.
3. Korak
Dodamo 3-4 žlice mleka.
Priprava vanilijeve kreme
1. Korak
Rumenjake in sladkor v prahu zmešamo z električnimi metlicami, da dobimo svetlo rumeno gladko kremo. Med mešanjem dodamo jedilni škrob in počasi prilivamo mrzlo mleko.
2. Korak
Dodamo zavitek Bourbon vanilijevega sladkorja.
3. Korak
Ko je dobro premešano, damo posodo na štedilnik in segrejemo, da se zgosti. Previdno mešamo z metlico, da ne nastanejo grudice. Če imamo občutek, da je preveč gosta dodamo malo mleka.
4. Korak
Kremo ohladimo.
5. Korak
Na krožnik položimo vanilijevo omako, nato gnezda čokoladnih rezancev, v katera z dresirno vrečko dodamo kremo pistacije. Dekoriramo s pistacijo in meliso.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.