Trojna čokoladna krema

Čas priprave 20 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

BAM Mlečna čokolada vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov z mlečno čokolado. Idealna je tako za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za modeliranje in pripravo čokoladnih dekoracij. Čokolada vsebuje vsaj 35,1% kakavovih delov, pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo, kar se odraža na pristnem čokoladnem okusu. Je izjemno kremasta in finega karamelnega priokusa. Čokolada BAM je namenjena vsem domačim packačem in tudi profesionalnim slaščičarjem, ki želijo svojim slaščicam dodati piko na i z izvrstno čokolado.

Preglej še ostale recepte za pripravo čokoladne kreme na še drugačne načine. 

Sestavine

Sestavine

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V posodi zavrite smetano in po dolžini prerezan ter nalomljen vanilijin strok. Odstavite z ognja in pustite stati približno 10 minut.
2. Korak
Vse tri vrste čokolade ločeno stopite v mikrovalovni pečici ali v vodni kopeli. Ločite rumenjake od beljakov in vsaki vrsti raztopljene čokolade primešajte 2 rumenjaka.
3. Korak
Zmešajte še sladkor in ščepec soli ter tretjino mešanice dodajte vsaki izmed čokoladnih zmesi. Mešajte vse dokler se sladkor ne raztopi.
4. Korak
Ločeno postavite čokoladne kreme v vodno kopel ter mešajte, da se zgostijo. Čokoladne kreme nato po plasteh nadevajte v kozarce in jih postavite v hladilnik za nekaj ur, da se strdijo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.