Presna čokoladno-pomarančna torta

Čas priprave 40 min
Št. sestavin: 15
Težavnost

Recept za vrhunsko presno čokoladno pomarančno torta. Vredna greha!

Recept pripravila: Kristina Urana

Sestavine

Sestavine za podlago
  • 1 žlička kokosovega masla
  • 2 žlički javorjevega sirupa
Sestavine za pomarančno plast
  • 200 g namočenih indijskih oreščkov
  • 1 dcl pomarančnega soka
  • lupinica 2 bio pomaranč
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 40 g kokosovega olja/masla (stopljenega!)
Sestavine za čokoladno plast
Sastojci za čokoladni sloj

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V multipraktik damo namočene mandlje, datlje, kakav, kokosovo maslo in javorjev sirup. Dobro zmiksamo, dokler se zmes ne sprime v kepico.
2. Korak
Dno pekača prekrijemo z tanko, prozorno folijo, za vsak slučaj, da se ne bi preveč prijemalo. Testo dobro in enakomerno pritisnemo ob dno.
3. Korak
V multipraktiku zmiksamo indijske oreščke, dodamo dober deciliter sveže iztisnjenega pomarančnega soka, lupinico pomaranč, javorjev sirup in stopljeno kokosovo maslo. Dobro zmiksamo, dokler na nastane zmes kremasta.Dobljeno zmes vlijemo na podlago in postavimo v hladilnik.
4. Korak
Za čokoladno zmes v posodici zmešamo: javorjev sirup, stopljeno kokosovo maslo, kakav v prahu in malce cimeta. Prelijemo čez pomarančni del. Torto za par ur postavimo v hladilnik, da se strdi.
5. Korak
Presne torte so odlične za ljudi, ki so alergični na jajca, moko in mleko, saj teh stvari ne vsebujejo, so pa obenem zelo nastine.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.