Poletne kokos kroglice

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 6
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Sladke kokos bombice, ki jih lahko pripravi vsak! Z BAM izdelki, ki so namenjeni peki slaščic, bodo kroglice sočne, kokos pa se bo odlično prijemal na njih. Če obožujete oreščke, lahko v sredino dodate mandlje, lešnike ali druge oreščke. Poglejte si naš recept in kokosove kroglice pripravite sami. Po želji lahko okus kokosa nadgradite še z BAM belim kokosovim prelivom tako, da žlico ali dve dodate v samo testo za pripravo vaših najljubših poletnih kokosovih kroglic.

Ob poletne kokos kroglice se odlično uležejo tudi čokoladne kroglice. Priprava je popolnoma preprosta, recept čaka tukaj.

Sestavine

Sestavine za kokosove kroglice

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
BAM belo čokolado stresite v večjo posodo. Nato v drugo posodo dodajte maslo in sladko smetano ter pristavite na zmeren ogenj.
2. Korak
Tik predno mešanica zavre odstavite posodo z ognja in prilijte žličko BAM vanilijeve paste. Dobro premešajte. Še vročo mešanico prelijte čez belo čokolado in pustite stati nekaj minut, da se čokolada zmehča.
3. Korak
Vse skupaj nato mešajte dokler ne nastane gladka čokoladna krema. Kremo postavite v prostor s sobno temperaturo in počakajte, da se ohladi. Potem jo postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, da se strdi.
4. Korak
Ko je krema strjena je pripravljena na oblikovanje. S čajno žličko si lahko pomagate zajeti strjeno kremo, ki jo nato še z rokami oblikujete v kroglice. Vsako povaljajte še v kokosovih kosmičih.
5. Korak
Kroglice nato zložite na pladenj ali v skodelice in postrezite svojim nestrpnim gostom. Pa naj vam tekne!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.