Mini čokoladne tortice na palčki - čokoladne lizike

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 17
Težavnost

Čokoladne tortice na palčki, ki jih lahko imenujemo tudi čokoladne lizike. Le kdo jih ne pozna? Nepogrešljiva sladica na rojstnodnevnih zabavah tako otrok kot odraslih! Priprava le teh sicer ni tako enostavna, vendar okus in izgled odtehtata ves trud!

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 0,75 skodelice sladkorja
  • 0,5 skodelice moke
  • 0,5 skodelice kakava v prahu
  • 0,5 čajne žličke pecilnega praška
  • 0,5 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 jajce
  • 0,5 skodelice mleka
  • 0,5 skodelice rastlinskega olja
  • 1 čajna žlička vanilijeve paste
  • 0,5 skodelice vrele vode
  • 100 g svežega sira
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 2 žlici masla
  • 0,5 žlice mleka
Dekoracija
  • dekoracija po izbiri - čokoladne mrvice, zvezdice ipd.

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. V posodi zmešajte sladkor, moko, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
2. Korak
Dodajte jajca, mleko, olje in vanilijo. Stepajte z električnim mešalnikom približno 2 minuti. Vmešajte še vrelo vodo.
3. Korak
Pekač obložite s papirjem za peko in vanj vsujte pripravljeno testo. Pecite 30-35 minut, nato vzemite iz pečice in ohlajajte 10 minut. Testo stresite iz pekača in ga postavite v hladilnik.
4. Korak
Ko je testo popolnoma ohlajeno, ga pregnetite z vilicami, da razpade in da nastanejo drobtinice.
5. Korak
V drugi posodi do gladkega stepite sveži sir, maslo, sladkor v prahu in mleko. Vsujte v biskvitne drobtinice in dobro premešajte z žlico.
6. Korak
Preverite ali se iz testa z lahkoto naredijo kroglice (če ne dodajte še malo mleka). Posodo s testom postavite v hladilnik za nekaj časa. Pripravite pladenj in že lahko pričnete z izdelavo kroglic.
7. Korak
Vzemite poljubno količino testa in oblikujte kroglico. Vanjo zapičite palčko za liziko in jo postavite obrnjeno navzdol na pladenj. Tako naredite tudi s preostankom testa. Kroglice ohladite.
8. Korak
Nato pripravite preliv. V vodni kopeli stopite mlečno čokolado in kocko voska, da bo preliv bolj obstojen. Dobro premešajte!
9. Korak
Vsako liziko pomočite najprej v čokolado in jo nato potresite še z dekorativnimi mrvicami. Položite nazaj na pladenj, da se čokolada strdi. Ohlajajte pri sobni temperaturi.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.