Karamelni marmorni kolač

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 14
Težavnost

Blagovna znamka BAM by Mojačokolada.si je linija vrhunskih izdelkov za peko in pripravo slaščic doma. Želite obogatiti okus in izgled vaših sladic? Za vas smo pripravili odlično, dišečo vanilijevo pasto.

BAM Vanilijeva pasta vas bo očarala s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo. Je pristen koncentrat bourbonske vanilije iz Madagaskarja ter popolnoma brez alkohola. Pasti so dodana tudi semena vanilije, ki naredijo izgled vaših jedi še bolj atraktiven. Odličen dodatek za vaša peciva in sladice, kot je panna cotta, creme brulee, jajčna krema ali vanilijev sladoled.

Odličen in enostaven recept za karamelni marmorni kolač.

Sestavine

Sestavine
  • 500g mase za biskvit (lahko kupite že pol-pripravljeno, v prahu)
  • 1 skodelica vode
  • 3/4 kozarca rastlinskega olja
  • 4 velika jajca
  • 2 žlički cimeta
Sestavine za preliv
  • 1 skodelica mletega sladkorja
  • 1 skodelica rjavega sladkorja
  • 1/4 skodelice masla
Sestavine za posip
  • 2 žlici cimeta

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejemo na 180 stopinj in pekač premažemo z maslom.
2. Korak
V veliki skledi zmešamo maso za biskvit, cimet, vodo, olje in jajce.
3. Korak
V srednje veliki posodi skupaj zmešamo vse sestavine za posip (orehi, sladkor, cimet).
4. Korak
V pekač prelijemo polovico zmesi iz velike posode, nato vmešamo sestavine za posip ter nalijemo še drugo polovico zmesi iz velike posode.
5. Korak
Pečemo v pečici 55-65 minut.
6. Korak
Med peko kolača pripravimo tudi preliv. Vse sestavine za preliv (razen orehov) zmešamo skupaj in stopimo na zmernem ognju. Ko postane tekoča zmes dodamo še orehe.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.