Čokoladni rogljički

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 12
Težavnost

BAM mlečna čokolada je univerzalna, vrhunska belgijska čokolada z vsaj 35,1% kakavovih delov. Idealna je za kreme, mousse, ganaše, sladolede, piškote, biskvite in druge kremaste čokoladne strukture. Čokolada je oblikovana v manjše kapljice, za hitrejše in enakomernejše topljenje čokolade. Je lahka, kremasta mlečna čokolada s karamelnim pridihom.

Naredite čokoladne rogljičke kar sami!

Namesto čokolade, lahko rogljičkom dodate namaze by Mojačokolada.si.

Sestavine

Sestavine
  • 400 g moke
  • 2 jajci
  • 250 g margarine
  • 100 g sladkorja v prahu

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Iz sestavin (razen čokolade) zamesimo gladko testo in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.
2. Korak
Iz testa oblikujemo rogljičke, vsakega izmed njih pa napolnimo s koščkom mlečne čokolade. Po želji seveda lahko uporabite kakršno koli čokolado ali drugo polnilo (namaze by Mojačokolada.si).
3. Korak
Rogljičke pečemo na 180 stopinj okoli 10 do 15 minut, dokler ne postanejo zlato zapečeni. Še tople posipamo s sladkorjem v prahu in serviramo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.