Čokoladni razpokančki

Čas priprave 25 min
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Priprava čokoladnih razpokančkov je tako preprosta in enostavna, da se vam brez težav pridružijo tudi otroci. Čokoladni razpokančki so prepoznavni ravno po svojih razpokah, ki na piškotih nastanejo med peko. Čokoladni razpokančki so ravno prav mehki in ravno prav čokoladnega okusa za kar poskrbi BAM temna čokolada. Kontrastni piškoti tako popestrijo vaša jutra ob skodelici kave, odlično pa se zaradi dodanega cimeta znajdejo tudi na božično obloženi mizi. Pripravljeno zmes lahko hranite v zamrzovalniku in jo pred peko le odmrznete.

Za poletno različico čokoladnih razpokančkov, pobrskajte TUKAJ. Za različico z BAM ruby čokolado pa TUKAJ.

Sestavine

Sestavine

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
BAM temno čokolado skupaj z maslom postavite nad lonec z vročo in ne vrelo vodo. Mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes, torej, toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi. Takrat odstavite in ohladite čokoladno zmes.
2. Korak
Jajca in sladkor z mešalnikom mešajte pri najvišji hitrosti toliko časa, dokler zmes ni gosta in svetleča. Dodajte BAM vanilijevo pasto in v pripravljeno zmes umešajte še ohlajeno stopljeno čokolado.
3. Korak
V drugi posodi zmešajte "suhe" sestavine: moko, pecilni prašek, sol in po želji še cimet. Z metlico jih narahlo umešajte v čokoladno zmes, prekrijte posodo in jo v hladilnik postavite za najmanj 4 ure. Najbolje pa bo kar čez noč, Testo mora biti dobro ohlajeno, saj ga boste tako lažje oblikovali.
4. Korak
Pečico segrejte na 170ºC. Pekač zaščitite s peki papirjem. Testo vzamite iz hladilnika in z rokami oblikujete v malo manjše kroglice. Najbolj primerna oblika kroglic je oblika oreha. Povaljajte jih v sladkorju v prahu, tako da sladkor popolnoma prekrije čokoladne kroglice. Pecite jih od 6 do 8 minut oziroma toliko časa, da se na njih naredi površinska skorjica, v notranjosti pa so še mehki. Pomagajte si s tem nasvetom: ko dobro popokajo, so zagotovo pravilno pečeni. Previdno jih položite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.