Čokoladni bonboni

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 8
Težavnost

BAM Mlečna čokolada vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov z mlečno čokolado. Idealna je tako za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za modeliranje in pripravo čokoladnih dekoracij. Čokolada vsebuje vsaj 35,1% kakavovih delov, pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo, kar se odraža na pristnem čokoladnem okusu. Je izjemno kremasta in finega karamelnega priokusa. Čokolada BAM je namenjena vsem domačim packačem in tudi profesionalnim slaščičarjem, ki želijo svojim slaščicam dodati piko na i z izvrstno čokolado.

Tokrat v receptu za izdelavo majhnih čokoladnih »sladkorčkov«. 

Sestavine

Sestavine
Sastojci
  • 50 g maslaca

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V posodi zavrite maslo in smetano. Odstavite iz ognja in v vročo mešanico vmešajte obe čokoladi, da se stopita (pazite, da prihranite nekaj jedilne čokolade za pozneje).
2. Korak
Stopljeni čokoladni mešanici dodajte 2 žlici ruma, nato pa posodo postavite v hladilnik za nekaj ur, da se ohladi.
3. Korak
V drugi posodi stopite še preostanek jedilne čokolade in kokosovo maščobo.
4. Korak
Na pladenj postavite 80 papirnatih košaric in v vsako nadevajte za tri četrtine čajne žličke stopljene čokolade. Pladenj s košaricami postavite v hladilnik, da se čokolada strdi.
5. Korak
Iz hladilnika vzemite posodo v kateri imate čokoladno zmes in nato stepajte, da se nekoliko zmehča. Nadevajte jo v čokoladne košarice.
6. Korak
Po želji lahko bonbončke še okrasite, na koncu pa jih ne pozabite postaviti v hladilnik, da se strdijo. Priporočljivo jih je hraniti v hladnem prostoru.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.