Čokoladne snežinke

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 11
Težavnost

BAM kakav v prahu ima toplo, rdeče-rjavo barvo in prijeten čokoladen okus. Osnovo kakava tvorijo kakavova zrna iz Zahodne Afrike, dodaten okus in začimbo pa mu dajo zrna iz ostalih predelov Afrike, Azije in Južne Amerike. Zelo fina tekstura omogoča preprosto vmešanje. Idealen je za pripravo biskvitov, kolačev, sladoledov in drugih sladic. Čokolada BAM je namenjena vsem domačim ustvarjalcem in tudi profesionalnim slaščičarjem, ki želijo svojim slaščicam dodati piko na i z izvrstno čokolado.

Recept za izdelavo čokoladnih snežink.

 
 

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 350 dag moke
  • 200 dag kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 100 dag masla
  • 200 dag rjavega sladkorja

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V posodi zmešajte moko, kakav, pecilni prašek in sol. V drugi posodi stepajte maslo dokler ni povsem gladko (priporočamo električni stepalnik, saj je lažje in hitreje).
2. Korak
Dodajte mu sladkor in pomešajte. Med mešanjem dodajte še jajca in vanilijevo pasto. Zmanjšajte hitrost stepalnika in dodajte moknato mešanico iz prve posode.
3. Korak
Mešajte dokler ne oblikujete mehkega testa. Vmešajte še čokoladne koščke.
4. Korak
Posodo s testom postavite v hladilnik za približno 1 uro, da se testo ohladi. Ko je testo pripravljeno oblikujte kroglice in jih povaljajte v sladkornem prahu.
5. Korak
Pekač obložite s papirjem za peko in nanj postavite kroglice. Pecite na 175 stopinj približno 12 minut, dokler piškotki niso nekoliko čvrsti na dotik in napihnjeni.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.