Čokoladne praline z ganache kremo in konjakom

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 4
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Preprost recept za pripravo okusnih domačih čokoladnih pralin.

Pripomočki:

  • 350 g temne, bele ali mlečne kuverture
  • Spatulo
  • Manjši čopič
  • Gospodinjski termometer

Sestavine

Sestavine za polnilo
  • košček masla
  • 1-2 žlici konjaka

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Čokoladno kuverturo stopite nad vodno kopeljo. Z gospodinjskim termometrom pazite, da temperatura pri taljenju ne preseže 50 stopinj (pri temni čokoladi) oz. 45 stopinj (pri beli ali mlečni čokoladi). Neprestano mešajte.
2. Korak
Ko je čokolada stopljena jo je potrebno ohladiti na 26 stopinj, kar lahko storite z mešanjem ali z dodajanjem koščkov čokolade. Čokolado nato ponovno segrejte na 32 stopinj (velja za temno čokolado) oziroma na 30 stopinj (če imamo belo ali mlečno čokolado). Ko čokolada doseže pravo temperaturo posodo odstavite iz vodne kopeli.
3. Korak
Silikonske modelčke za izdelavo pralin operite samo z vodo, obrišite s suho krpo in pazite, da v modelu ne ostanejo kapljice vode. Čokolado vlijte v kalupe in obračajte, da se vse stene prekrijejo s čokolado. Odvečno čokolado odlijte nazaj v posodo s čokolado in ohladite.
4. Korak
Ko je čokolada strjena, v vsako luknjico vlijte malo čokolade in s čopičem nanašajte čokolado na stene kalupa. Spet odlijte odvečno čokolado in ohladite. Vmes pripravite polnilo.
5. Korak
Jedilno čokolado razlomite na koščke in stresite v posodo. Na štedilniku segrejte smetano in maslo. Predno zavre, odstavite in prelijte po koščkih čokolade. Mešajte dokler zmes ni popolnoma gladka. Dodajte še konjak in ponovno premešajte.
6. Korak
Zmes vlijte v jamice v kalupih. Napolnite le milimeter pod robom in poravnajte površino s spatulo. Sledi zapiranje pralin.
7. Korak
S stopljeno čokoladno kuverturo (pripravljeno po istem postopku kot zgoraj) zalijte vsako luknjico in odvečno čokolado postrgajte s spatulo.
8. Korak
Kalupe postavite v hladilnik, pustite stati približno 2 uri in nato enostavno s prsti iztisnite praline iz kalupov ter postrezite.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.