Čokoladne miške

Čas priprave 2 uri 30 min
Št. sestavin: 6
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

BAM beli čokoladni crispy navdušuje z okusom in sijajem, ki spominja na prave bisere. Drobne, svetleče kroglice so narejene iz bele čokolade in hrustljavega piškota, ki se skriva v notranjosti kroglice. Sladicam dodajajo vznemirljiv pridih in so prava paša za oči. Uporabimo jih lahko za dekoracijo tort, rezin in sladic v kozarcu. Nepogrešljive pa so tudi pri dekoraciji sladoleda. Čokolada BAM je namenjena vsem domačim ustvarjalcem in tudi profesionalnim slaščičarjem, ki želijo svojim slaščicam dodati piko na i z izvrstno čokolado.

Čokoladne miške - prava sladica na zabavi!

Sestavine

Sestavine
  • 75 g kisle smetane
  • 150 g zdrobljenih čokoladnih piškotov
  • 40 g sladkorja v prahu

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Stopite čokolado in vanjo vmešajte kislo smetano. V maso vmešajte še 110 g zdrobljenih čokoladnih piškotov. Pokrijte in postavite v hladilnik, da se zgosti.
2. Korak
Iz ene žlice mase oblikujte miške – kroglo mase rahlo podaljšajte in izostrite v obliko nosu.
3. Korak
Miške po želji obarvajte – črne povaljajte v preostanek zdrobljenih čokoladnih piškotov, bele pa v sladkor v prahu. Za ostalo dekoracijo poskrbijo preostale sestavine – srebrne okrasne kroglice so kot nalašč za oči, mandlji za ušesa, podolgovati bomboni pa za rep. Uporabite domišljijo!
4. Korak
Končane miške postavite v hladilnik, kjer naj počivajo vsaj dve uri.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.