Postopek priprave
1. Korak
V posodi penasto zmešajte sladkor in zmehčano maslo. Postopoma dodajajte rumenjake in mešajte vse dokler masa ne postane penasta.
2. Korak
Čokolado, razlomljeno na majhne koščke, raztopite nad vodno kopeljo. Nekoliko ohlajeno stopljeno čokolado vmešajte k penasti masi.
3. Korak
Iz beljakov nato stepite čvrst beljakov sneg in ga nežno vmešajte v čokoladno maso. Masi dodajte še moko s pecilnim praškom, jedilni škrob ter sesekljane mandlje. Vse skupaj dobro premešajte.
4. Korak
Potem pripravite pekač obložen s papirjem za peko ter vanj vlijte testo. Pekač postavite v pečico segreto na 175 stopinj za približno 50 minut.
5. Korak
Nato ponovno raztopite čokolado nad vodno kopeljo in premažite ohlajen biskvit najprej z marelično marmelado, potem pa še s stopljeno čokolado.
6. Korak
Za dekoracijo torto potresite s sesekljanimi lešniki ali mandlji.