Čokoladna torta z jagodami

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 10
Težavnost

Odličen in izredno enostaven recept za čokoladno torto z jagodami.

Recept pripravila: Ana

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 4 jajca
  • 5 žlic sladkorja
  • 5 žlic moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • Malo mleka
Sestavine za kremo in obliv
  • 500 ml rastlinske smetane
  • jagodni sirup

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Za biskvit posebej zmešamo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo ostale sestavine in dobro zmešamo. Potem postopoma dodajamo sneg beljakov in pečemo priblizno 15-20 min na 200´C.
2. Korak
Medtem ko se biskvit peče, pripravljamo kremo. 100g čokolade stopimo na pari in jo ohlajeno vmešamo v 150 ml smetane. Jagodno kremo naredimo s cca 200 ml smetane, ki ji primešamo malo jagodnega sirupa. Jagode narežemo na tanke rezine. Za obliv stopimo preostanek čokolade in ji že med topljenjem dodamo preostanek smetane.
3. Korak
Ko je biskvit pečen in ohlajen ga razrežemo na pol in obe polovici s čopičem premažemo z mlekom, da je bolj sočno. Nadaljujemo s čokoladno kremo - na njo položimo jagode in nato še jagodno kremo. Pokrijemo z drugo polovico biskvita.
4. Korak
Na koncu prelijemo s čokolado in okrasimo (po želji).

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.