Čokoladna torta s čokoladno kremo

Čas priprave 50 min
Št. sestavin: 6
Težavnost

Glavna sestavina vsake čokoladne torte je seveda čokolada, pripravljena pa je tudi iz mnogih drugih sestavin – odvisno od posameznega recepta. Tokrat vam predstavljamo recept za odlično čokoladno torto s kremnim čokoladnim nadevom. Torte so nepogrešljive ob vseh naših življenjskih prelomnicah, saj nas spremljajo na različnih vrstah praznovanj – vse od rojstnodnevnih zabav, pa do porok in drugih vrst slavljenj. Daleč najbolj priljubljena je seveda čokoladna torta, saj ga skoraj ni človeka, ki ne bi maral čokolade. Pripravili smo recept za izvrstno čokoladno torto s čokoladno kremo.

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 8 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 150 g bele moke

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V posodi penasto stepite jajca in sladkor. Dodajte moko in čokolado v prahu ter dobro premešajte.
2. Korak
Testo vlijte v pekač obložen s peki papirjem in pecite 30 minut na 180 stopinjah.
3. Korak
Medtem stopite čokolado nad vodno kopeljo in mešajte, dokler ni popolnoma tekoča in gladka.
4. Korak
Stepite sladko smetano in jo nežno vmešajte k stopljeni čokoladi.
5. Korak
Ohlajen biskvit nato prerežite in namažite s čokoladno kremo. Po želji lahko torto še dodatno okrasite s stepeno smetano.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.