Čokoladna torta brez jajc

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 8
Težavnost

BAM kakav v prahu ma toplo, rdeče-rjave barvo in prijeten čokoladen okus. Osnovo kakava tvorijo kakavova zrna iz Zahodne Afrike, dodaten okus in začimbo pa mu dajo zrna iz ostalih predelov Afrike, Azije in Južne Amerike. Zelo fina tekstura omogoča preprosto vmešanje. Idealen je za pripravo biskvitov, kolačev, sladoledov in drugih sladic. Čokolada BAM je namenjena vsem domačim ustvarjalcem in tudi profesionalnim slaščičarjem, ki želijo svojim slaščicam dodati piko na i z izvrstno čokolado

Recept za pripravo preproste čokoladne torte brez jajc. 

Sestavine

Sestavine
  • 710 ml vode
  • 15 g sode bikarbone
  • 3 g soli
  • 45 ml vanilijevega ekstrakta

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Segrejte pečico na 175° C in pripravite pekač primerne velikosti – premer naj bo okoli 20 cm. Pekač naoljite in potresite z moko.
2. Korak
V večji posodi presejte moko, kakav, sodo bikarbono in sol. Nato dodajte sladkor in dobro premešajte.
3. Korak
Med mešanjem dodajte olje, vodo in vaniljev ekstrakt in zamesite gladko maso.
4. Korak
Zmes prelijte v pekač in pecite eno uro pri temperaturi 175° C.
5. Korak
Po želji biskvit prelijte s stopljeno jedilno čokolado ali drugo glazuro, lahko pa torto prerežete in dodate še polnilo. Čokoladna torta brez jajc je tako pripravljena na okrasitev!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.