Priprava
1. Korak
Čokolado skupaj z maslom stopite nad vodno kopeljo. Med topljenjem enokomerno mešajte, dokler ni čokolada povsem gladka.
2. Korak
Stepite beljaka in snegu primešajte rum ter liker. Hitro vmešajte v še vročo stopljeno čokolado.
3. Korak
V čokoladno zmes nato vmešajte narezane lešnike, nalomljene maslene piškote, kakav, sladkor in sol.
4. Korak
Vse skupaj dobro premešajte, najbolje kar ročno. Zmes nato postavite v hladilnik, da se nekoliko ohladi in učvrsti, da jo boste potem lažje oblikovali.
5. Korak
Pripravite ALU folijo. Na njo stresite ohlajeno čokoladno maso in jo nato z rokami oblikujte v podolgovato obliko salame.
6. Korak
Čokoladno salamo zavijte v folijo in jo nato postavite v hladilnik za toliko časa, da postane kompaktna in čvrsta.
7. Korak
Ko je salama ohlajena, jo odvijte iz folijo in povaljajte v sladkorju v prahu.
8. Korak
Lahko jo postrežete takoj ali pa zavijete v prozorno folijo in shranite na hladnejšem prostoru. Pa dober tek!