Čokoladna salama, klobasa

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 11
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

S svojo pristno podobo salame in močnim čokoladnim vonjem bo navdušila vse sladkosnede ljubitelje domačih izdelkov. Recept za odlično, sladko čokoladno salamo. Sama priprava je popolnoma enostavna, BAM temna čokolada odlično dopolni okus narezanih praženih lešnikov.

Če vam okus lešnikov ne ustreza, si lahko čokoladno salamo pripravite tudi z žele bonboni, recept najdete tukaj.

Sestavine

Testo

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Čokolado skupaj z maslom stopite nad vodno kopeljo. Med topljenjem enokomerno mešajte, dokler ni čokolada povsem gladka.
2. Korak
Stepite beljaka in snegu primešajte rum ter liker. Hitro vmešajte v še vročo stopljeno čokolado.
3. Korak
V čokoladno zmes nato vmešajte narezane lešnike, nalomljene maslene piškote, kakav, sladkor in sol.
4. Korak
Vse skupaj dobro premešajte, najbolje kar ročno. Zmes nato postavite v hladilnik, da se nekoliko ohladi in učvrsti, da jo boste potem lažje oblikovali.
5. Korak
Pripravite ALU folijo. Na njo stresite ohlajeno čokoladno maso in jo nato z rokami oblikujte v podolgovato obliko salame.
6. Korak
Čokoladno salamo zavijte v folijo in jo nato postavite v hladilnik za toliko časa, da postane kompaktna in čvrsta.
7. Korak
Ko je salama ohlajena, jo odvijte iz folijo in povaljajte v sladkorju v prahu.
8. Korak
Lahko jo postrežete takoj ali pa zavijete v prozorno folijo in shranite na hladnejšem prostoru. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.