Čokoladna rulada z vaniljevo kremo

Čas priprave 25 min
Št. sestavin: 5
Težavnost

S pripravo domače čokoladne rulade ne morete zgrešiti! Čokoladna rulada je enostavna in hitra sladica, ki ima rahel biskvit in bogat nadev. Tokrat smo pripravili čokoladno ruladovanilijevo kremo.

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 4 jajca
  • 12 dag sladkorja
Sestavine za nadev

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Iz beljakov stepite čvrst beljakov sneg in vanj hkrati vmešajte rumenjake in sladkor. Mešanico stepajte, dokler ni gosto spenjena, nato dodajte še moko in kakav ter vse skupaj premešajte.
2. Korak
Testo vlijte v pekač in ga postavite v pečico segreto na 220 stopinj za približno 10 minut.
3. Korak
Mešanico za Vanilijevo kremo (350g) postopoma dodajajte v 1l mleka in z metlico dobro premešajte.
4. Korak
Zmes pustite počivati 3 minute, nato ponovno premešajte dokler ne dobite želene konsistence vanilijeve kreme. Po potrebi (glede na željeno teksturo) lahko dodate tudi več ali manj mleka.
5. Korak
Kremo premažite po ohlajenemu testu in ga zvijte v rulado. V hladilniku pustite vsaj dve uri. Servirajte hladno. *Za pripravo manjših količin se lahko ustrezno prilagodi količino mešanice za vanilijevo kremo in mleka. Pripravljeno vanilijevo kremo hranite v hladilniku.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.