Čokoladna rulada brez moke

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 7
Težavnost

Le kdo ne mara rolade? Pripravili smo recept za rolado brez moke, za vse tiste, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne uživate glutena. Recept za izvrstno čokoladno rulado s smetano, sladica, ki je lahkotna kot peresce. 

   

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 5 jajc
  • 10 dag jedilne čokolade
  • 10 dag sladkorja
  • sladka smetana

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Čokolado razlomite na majhne koščke in jo stopite nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. Rumenjake zmešajte s sladkorjem in dodajte nekoliko ohlajeno stopljeno čokolado.
2. Korak
Stepite beljake in sneg nato nežno vmešajte v čokoladno maso. Pripravite pekač obložen s papirjem za peko in vanj vlijte maso. Pekač postavite v segreto pečico na 200 stopinj za približno 10 minut.
3. Korak
Ko je testo ohlajeno, ga namažite s sladko smetano in zvijte v rulado. Temno čokolado razlomite na majhne koščke in jo skupaj z mlekom in margarino stopite nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
4. Korak
S stopljeno čokolado nato prelijte rulado in servirajte.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.