Čokoladna krema

Čas priprave 20 min
Št. sestavin: 3
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

BAM Temna čokolada je zelo univerzalna, vrhunska belgijska čokolada proizvajalca Barry Callebaut z vsaj 55,6% kakavovih delov. Idealna je za kreme, mousse, ganaše, sladolede, piškote, biskvite in druge kremaste čokoladne strukture. Čokolada je oblikovana v manjše kapljice, za hitrejše in enakomernejše topljenje čokolade. Je pristnega, ravno prav grenkega čokoladnega okusa.

S spodnjim, izredno enostavnim receptom za izdelavo preproste čokoladne kreme, lahko pripravite kremo za štiri osebe.

Čokoladno kremo lahko pripraviš še na druge načine: lahko pripravite rahlo čokoladno kremo in z njo pripravite sladice v kozarcu ali pa kar trojno čokoladno kremo!

Sestavine

Sestavine
  • 4 žlice jedilnega škroba

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Na začetku priprave prihranite 2 žlici mleka. Preostanek zlijte v posodo in dodajte jedilno čokolado ter sladkor.
2. Korak
Jedilni škrob raztopite z dvema žlicama mleka in mešanico vlijte v čokolado. Zmešajte, pristavite na ogenj in počakajte, da zavre.
3. Korak
Ko je zmes lepo tekoča in gladka odstavite. Pustite stati toliko časa, da se krema ohladi nato pa postrezite v ličnih skodelicah.
4. Korak
Okrasite s sladkorjem, naribano čokolado, praženimi lešniki ali kakšnim sadjem po vašem okusu.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.