Beli Mousse v čokoladnih skodelicah

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 6
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

BAM bela čokolada je zelo univerzalna, vrhunska belgijska čokolada. Idealna je za vlivanje, pralineje, kreme, mousse, ganaše, sladolede, piškote, biskvite in druge kremaste čokoladne strukture. Čokolada je oblikovana v manjše kapljice, za hitrejše in enakomernejše topljenje čokolade. Je lahka in kremasta čokolada z uravnoteženim mlečnim okusom.

Pripravili smo dokaj preprost recept za izdelavo belega čokoladnega "mousse-a" v temnih čokoladnih skodelicah.

Sestavine

Sestavine
  • 150 g sladke smetane
Dodatki
  • čopič
  • papirnate skodelice (za mafine)
  • dekoracija (čokoladne mrvice, zvezdice, ipd.)

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pripravite čopič in papirnate skodelice. Čopič pomakajte v čokolado in nanesite debelo plast čokolade po notranji strani vsake papirnate skodelice. Pustite, da se čokolada popolnoma ohladi pri sobni temperaturi.
2. Korak
Medtem pripravite beli čokoladni mousse. Belo čokolado nalomite na manjše koščke in jo stopite v vodni kopeli. Pustite, da se nekoliko ohladi.
3. Korak
V drugo večjo posodo vlijte sladko smetano in jo stepite do mehkega. Rahlo stepeno sladko smetano počasi vmešajte v stopljeno belo čokolado.
4. Korak
Vse skupaj stepajte dokler ne postane masa dovolj gosta, da jo boste lahko z dresirno vrečko nanesli v čokoladne skodelice.
5. Korak
Ko so skodelice ohlajene odstranite papirnat ovoj okoli čokolade. Napolnite dresirno vrečko s kremo, izberite poljuben nastavek in pričnite z nanašanjem mousse-a v skodelice.
6. Korak
Okrasite po vašem okusu in željah z različnimi dekorativnimi proizvodi. Pa naj vam tekne!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.