Čokoladni razpokančki z BAM ruby čokolado

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladni razpokančki so tako dobri in popolnoma mehki. Njihova priprava je tako enostavna, da se vam brez težav pridružijo tudi majhne otroške rokice. Tokrat smo ji dodali BAM ruby čokolado, ki s svojo naravno ožnato barvo, ki jo jo da posebna sorta kakavovih zrn in sadno-kiselkastim okusom navdušuje svet slaščičarstva. Čokoladni razpokančki sadno-kiselkastega okusa se odlično razumejo tudi z BAM prelivom - malina, ki ga lahko k čokladnim razpokančkom dodate kot polnilo.

BAM nasvet: k čokoladnim razpokančkom lahko dodate tudi liofilizirano sadje v prahu, za še bolj izrazito barvo, lahko pa liofilizirano sadje dodate tudi v testo za piškote. 

Čokoladne razpokančke lahko pripravite tudi na drugačne načine. Par naših idej najdete spodaj:

Sestavine

Za čokoladne razpokančke
Dekoracija
  • sladkor v prahu

Navodila za pripravo

Priprava čokoladnih razpokančkov
1. Korak
V posodi zmešajte 200g moke, sol, pecilni prašek in mandljevo moko. Na vodni kopeli segrejte čokolado in maslo. Nato v ločeni posodi z mešalnikom mešajte jajca in sladkor približno pol minute. Dodajte vanilijevo pasto, BAM preliv malina (poljubno). Mešajte na najvišji hitrosti nekje 2 minuti. V zmes vlijte stopljeno čokolado in maslo ter ponovno mešajte 2 minuti. Nato postopoma dodajajte zmes suhih sestavin in mešajte na najvišji hitrosti 2 minuti. Če je zmes premokra, dodajte še 1,5 - 2 jedilni žlici moke. Testo v posodi oblikujte v kepo, posodo dobro ovijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure.
Peka in dekoracija čokoladnih razpokančkov
1. Korak
Ko je masa ohlajena, segrejte pečico na 180 stopinj. Sedaj iz mase oblikujte kroglice in jih najprej povaljajte v navadnem sladkorju, nato pa v sladkorju v prahu. Kroglica naj bo bogato prekrita s sladkorjem, drugače se bo sladkor med peko stopil. Pecite 10-11 minut. Vzemite iz pečice in pustite piškote še 10 minut na pekaču, potem pa jih prestavite na rešetko za hlajenje. Čudoviti, mehki in sočni piškoti so pripravljeni!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Nina S. Zorčič

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.