Čokoladni razpokančki s kokosom – hitro pripravljena poslastica za poletne dni

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 9
Težavnost

Le kateri čokoholik se lahko upre čokoladi, še posebej pa čokoladnim piškotom? Tokrat vam predstavljamo recept za odlične čokoladne razpokančke s pridihom kokosa.

Čokoladni razpokančki ali razpokanci, kot jim pravijo nekateri, so hitri in enostavni za pripravo tudi za čiste začetnike. Kar še zdaleč ne pomeni, da niso bogatega okusa! Znotraj so čudovito mehki, njihova skorja je prijetno hrustljava, zato vedno znova navdušijo tudi tiste najbolj zahtevne čokoholike! Njihova velika prednost je, da jih ni potrebno hraniti na hladnem mestu, zato so več kot dobrodošli za vroče poletne dni, ko ob visokih temperaturah nimamo vedno pri roki hladilnika.

NAMIG: Čokoladne razpokančke popestrite s kokosom.

Sestavine

Testo
  • ½ čajne žličke soli
  • 2 jajci
  • 1/3 skodelice rastlinskega olja
  • 2 skodelici kokosove moke

Navodila za pripravo

Biskvit
1. Korak
V posodi najprej skupaj zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Nato dodajte še kakav v prahu, sladkor in olje ter vse skupaj zmešajte na nizki hitrosti z električnim mešalnikom. Ko se sestavine zmešajo med sabo, dodajte razžvrkljana jajca, nato še vanilijev ekstrakt. Dodajte še preostale suhe sestavine in znova zmešajte z električnim mešalnikom na nizki hitrosti.
2. Korak
Posodo prekrijte s plastično folijo za živila in postavite v hladilnik za 4 ure, še bolje je, če pustite stati kar čez noč. Po 4 urah oziroma naslednji dan posodo vzemite iz hladilnika. Pečice segrejte na 180 ºC, medtem pa obložite pekač s papirjem za peko. Z jedilno žlico zajemite testo v velikosti želenih piškotkov in ga oblikujte v kroglico in jo povaljajte v kokosovi moki. Testo je nekoliko lepljivo, zato malo potrpežljivosti ne bo odveč. Kroglico testa valjajte v kokosovi moki vse dokler ta kroglice popolnoma ne prekrije. S kokosovo moko prekrite kroglice previdno razporedite po papirju za peko in pazite, da je med posameznimi kroglicami nekaj praznega prostora, saj se bodo piškoti med peko nekoliko razlezli.
3. Korak
Piškote pecite v ogreti pečici približno 10 minut – piškoti so pečeni, ko se lepo. Nato jih vzemite iz pečice in počakajte, da se popolnoma ohladijo in že so čokoladni razpokančki s kokosom pripravljeni za sladkanje!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.