Čokoladni mousse z okusom kave

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 8
Težavnost

Kako pripraviti odličen čokoladni mousse z okusom kave? Pripravili smo odličen recept za čokoladni mousse z okusom kave.

BAM temna čokolada vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov. Idealna je tako za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov in drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za modeliranje in pripravo čokoladnih dekoracij. Čokolada vsebuje vsaj 55,6% kakavovih delov, pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo, kar se odraža na pristnem ter ravno prav grenko-sladkem okusu.

Sestavine

Sestavine za kremo
  • 1 žlička cimeta
  • gozdni sadeži
  • 1 žlica amareta
  • 2 žlici kave

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in mešamo dokler ne postane lepo gladka, svilnata. Odstranimo z ognja oz. z vodne kopeli in pustimo, da se čokolada nekoliko ohladi. Vendar mora biti še vedno lepo tekoča. Ta čas, ko se čokolada hladi, ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake stepamo s sladkorjem vsaj 5 minut na najvišji hitrosti, da nastane lepa, gosta in puhasta krema. Beljake stepemo s ščepcem sladkorja v sneg.
2. Korak
K nekoliko ohlajeni čokoladi dodamo žlico kuhane močne kave, in vmešamo z lopatko rumenjake. Mešamo z občutkom in vse dokler se rumenjaki in čokolada popolnoma ne zmešajo.
3. Korak
In zadnja, najpomembnejša faza: k čokoladi z lopatko in zelo počasi vmešamo sneg iz beljakov. Mešamo tako, da dvigujemo maso od spodaj navzgor, da vnesemo v čokolado čim več zraka in da bo mousse lepo rahel. Mousse nalijemo v manjše posodice in ga damo za vsaj 6 ur v hladilnik. Preden mousse postrežemo, ga po vrhu posipamo s temnim kakavom in obložimo s sadjem ali stepeno sladko smetano.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.