Čokoladni mousse v kozarcu

Čas priprave 35 min
Št. sestavin: 7
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Klasični čokoladni mousse v kozarcu popestri še tako klasično večerjo. Čokoladni mousse pripravljen v kozarcu izgleda res elegantno, hkrati pa je tudi praktičen. Serviran in postrežen v kozarcu je lahko pripravljen dan prej. Gost, kremast in bogat čokoladni mousse pripravite z BAM temno čokolado, saj boste tako dobili pravi grenko-sladek okus. 

BAM čokoladni nasvet: preden v čokoladni mousse dodate rumenjake, preverite, da je čokoladna ravno pravega okusa. Če je čokoladna prevroča, se bodo jajca skuhala, če je prehladna, bodo zakrnila in se tako sestavine med sabo sploh ne bodo povezale. Nekaj stopljene čokolade dodajte na spodnjo ustnico, tako boste najlažje določili pravo temperaturo.

Če želite okus čokoladnega moussa še popestriti, mu lahko dodate maline ali jagode, lahko pa pripravite čokoladni mousse z Ruby čokolado.

Sestavine

Za čokoladni mousse
  • 2 žlici kuhanega espressa ali zelo močne kave
  • 3 jajčne beljake
  • žlica sladkorja
Dekoracija
  • Maline in stepena smetana

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Sladko smetano stepite tako, da se na vrhu začnejo delati majhni vrščički. Če bo smetana dobro ohlajena, se bo tudi dobro stepala.
2. Korak
Čokolado stepite nad vodno kopeljo. Čokolado, na kocke narezano maslo in espresso postavite v posodo, pod katero je vroča, ne vrela voda. Mešajte toliko časa, da dobite gosto zmes, torej, da se čokoladne kapljice popolnoma raztopijo. Čokoladno mešanico odstavite z ognja in pustite, da se ohladi. Ne pustite, da se čokolada popolnoma ohladi.
3. Korak
Ko ste odstranili čokoladno mešanico z ognja in se je začela ohlajati, stepite beljake. Stepajte jih toliko časa, dokler ne bodo čisto penasti in bodo začneli ohranjati obliko. Takrat dodajte sladkor in stepajte toliko časa, da začnejo beljaki tvoriti trdne vrhove.
4. Korak
Preverite, če je čokoladna mešanica dovolj ohlajena in ji nežno dodajte približno tretino stepenih beljakov. Nato nežno vmešajte približno tretino stepene sladke smetane in rahlo mešajte, da dobite enotno zmes. Nato počasi dodajate še preostale beljake in stepeno smetano. Postopek ponavljajte toliko časa, da porabite vso stepeno smetano in stepene beljake, čokoladna zmes pa je enotne strukture.
5. Korak
Čokoladni mousse nato z žlico dodajte v pripravljene kozarčke. Po želji ga lahko okrasite z malinami ali stepeno smetano.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.