Čokoladni mousse s smetano

Čas priprave 15 min
Št. sestavin: 3
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Vsi vemo, da priprava tradicionalnega čokoladnega mousse-a v francoskem slogu običajno vključuje jajca. Priprava narekuje, da za čokoladni mousse stepemo rumenjake s sladkorjem, dodamo stopljeno čokolado, posebej stepemo beljake in jih nato zelo nežno, nežno, nežno dodajamo, da ne uniči vseh teh popolnih majhneih zračnih mehurčkov.

Ta recept za čokoladni mousse s tremi sestavinami pa je popolnoma enostaven. Ne vsebuje svežih jajc, le BAM temno čokolado, sladko smetano in seveda BAM vanilijevo pasto, ki okuse še bolj poveže medseboj.

To je odličen recept za praznično večerjo, saj lahko čokoladni mousse pripravite že dan prej, nato pa na dan večerje sladko smetano samo stepete in shranite v hladilniku.

Za dodatno eleganco ga lahko potresete s čokoladnimi ostružki, čokoladnimi kroglicami, vašimi najljubšimi jagodami ali drugim sadjem, sesekljanimi oreščki,  karamelno omako ali z ostalo dekoracijo.

BAM nasvet: če mešanico stepate predolgo, se bo zgodilo enako, kot bi se zgodilo, če bi predolgo stepali navadno sladko smetano – naredili boste maslo. Zato pazite, da mešanico stepete samo toliko, da na njej nastanejo vrhovi.

Z vami delimo še nekaj idej za pripravo čokoladnega moussa:

Sestavine

Za čokoladni mousse

Navodila za pripravo

Za pripravo čokoladnega moussa
1. Korak
Polovico smetane 250 ml segrejte v majhni posodi na srednje močnem ognju, dokler se na robovih ne začnejo tvoriti mehurčki. BAM temno čokolado damo v toplotno odporno posodo. Ko je smetana segreta, jo prelijemo po čokoladi in dodamo BAM vanilijevo pasto. Pustite, da se stopi, nato toliko časa mešajte z metlico, dokler se vsa čokolada ne stopi in zmes postane gladka in dobro združena.
2. Korak
Vmešajte še preostale 250 ml smetane. Če dodate hladno smetano, se zmes hitreje ohladi. Mešanico poskusite in če je čokolada malce pregrenka, lahko dodate malo sladkorja ali sladkorja v prahu, dokler čokoladni mousse ni tako sladek, kot želite. Pokrijte in ohladite, dokler se dobro ne ohladi (vsaj nekaj ur ali čez noč). NAMIG: če se vam mudi, lahko čokoladni mousse hitreje ohladite tako, da ga postavite v zamrzovalnik.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.