Čokoladni mousse s hruško v kozarcu

Čas priprave 1 ura 15 min
Št. sestavin: 7
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Čokoladni mousse s hruško je odlična sladica, ki jo lahko postrežete tudi v kozarcu. Tokrat čokoladni mousse pripravimo s hruškami. Začinjene hruške s čokoladno kremo so idealna sladica za jesen in zimo. Med kuhanjem hrušk, dodamo tudi cimet in rum. Vonj cimeta in ruma odišavi ves prostor ter pričara tisto praznično, posebno vzdušje, pa čeprav ga še do malo prej ni bilo. Kako šele mora biti v kombinaciji s čokolado in praženimi lešniki? Pravljično.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Osnova za čokoladni mousse je tudi sladka smetana. Da bo čokoladni mousse puhast in rahel pa mora biti sladka smetana res dobro stepena. Prvo pravilo pred stepanjem sladke smetane mora biti: da je res dobro ohlajena. Največja napaka pri stepanju smetane je ta, da jo večinoma prečvrsto stepemo.

Recept in trik je predmet BAM knjige receptov - Sladki prigrizki.

Taka smetana se težje enakomerno vmeša v kreme ali čokoladni mousse, je drugačne teksture in končni rezultat ni tak, kot smo ga pričakovali ali okusili drugje. Poleg tega se preveč stepena smetana, če ne že med samim stepanjem, rada sesiri, medtem ko jo dodatno mešamo pri združevanju z osnovo kreme.

Namesto čokoladnega moussa s hruško lahko pripravite tudi:

Sestavine

Za čokoladni mousse:
  • 30 ml domačega ruma
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 80 g kristalnega sladkorja

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Čokolado s 100 ml sladke smetane raztopimo nad paro; 400 ml sladke smetane srednje čvrsto stepemo in damo na hladno. Ohlajeni čokoladi z lopatko primešamo stepeno smetano.
2. Korak
Medtem ko se čokolada topi, pripravimo hruške. Hruške olupimo in prepolovimo. Z žličko izdolbemo pečke, peclje jim poljubno pustimo. V kozico nalijemo vodo in dodamo vse ostale sestavine; premešamo in vanjo potopimo hruške, obrnjene z odrezano stranjo navzdol in jih na srednjem ognju kuhamo 10 minut. Občasno med kuhanjem zazibamo kozico. Hrušk ne mešamo s priborom, da jih ne poškodujemo. Kuhane hruške previdno vzamemo iz vode in jih postavimo na mrežo, da se odcedijo in ohladijo.
3. Korak
Dresirno vrečko napolnimo s kremo in jo enakomerno porazdelimo v kozarce. V vsak kozarec postavimo po eno polovico ohlajene kuhane hruške in posipamo z lešniki ter mandljevimi lističi.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.