Čokoladni mousse v kozarcu

Čas priprave 1 ura 15 min
Št. sestavin: 5
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Obožujete čokolado? Če je vaš odgovor ja, boste pri pripravi čokoladnega moussa v kozarcu še posebej uživali in komaj čakali, da okusim rezultat. Čokolada nikoli ne razočara in tudi čokoladnem moussu v kozarcu je prava zapeljivka!

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Čokoladni mousse je narejen z rumenjaki, ki so termično obdelani, zato je vsak strah pred surovimi jajci odveč. Tudi sama priprava je hitra in enostavna, večino navedenega časa vzame hlajenje. Se pa definitivno splača!

S sestavinami recepta lahko pripravite 4 čokoladne mousse v kozarcu po 2 dcl.

Recept je del knjige BAM knjiga receptov: Sladki prigrizki.

Čokoladni mousse lahko pripravite tudi z drugimi okusi. Pripravili smo nekaj idej:

Sestavine

Za čokoladni mousse:
  • 3 rumenjaki (velikostni razred M)
  • 25 g kristalnega sladkorja
  • 450 g sladke smetane za stepanje

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
250 g sladke smetane stepemo in damo na hladno.
2. Korak
V kozici zavremo 200 g sladke smetane. Rumenjake bledo stepemo s sladkorjem in jim med mešanjem prilijemo vrelo smetano. Zmes prelijemo nazaj v kozico in med mešanjem kuhamo, da se zgosti. Temperaturo znižamo, dodamo vaniljevo pasto in čokolado. Ko se čokolada stopi, kremo odstavimo, jo na stik pokrijemo s plastično živilsko folijo in ohladimo.
3. Korak
Ohlajeni kremi z lopatko primešamo stepeno smetano. Kremo razdelimo v kozarce in položimo v hladilnik, da se strdi. Poljubno dekoriramo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.