Dvojni čokoladni mafini z malinami

Čas priprave 35 min
Št. sestavin: 12
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Dvojni čokoladni mafini z malinami bodo postali vaša nova najljubša možnost zajtrka, prigrizka v službi ali pomirjujoče večerje. Čokoladni mafini po našem receptu bodo tako sočni, polni čokoladnega okusa in prepredenimi s sočnimi malinami in koščki temne čokolade.

Za res pravo sočnost in nežno teksturo smo za pripravo čokoladnih mafinov uporabili jajce, olje, kislo smetano in mleko. To bo dalo mafinom pravo piko na i, da bodo res bogatega okusa in mehke strukture.

Za pravo čokoladno barvo in okus smo k suhim sestavinam dodali BAM kakav v prahu, sladkor in sodo bikarbono. Če pri pripravi uporabite kakav, ki nima dodanega sladkorja, bodo čokoladni mafini dobili bolj kompleksen čokoladni okus.

Za pripravo uporabite zamrznjene maline, ker jih je lažje vmešati v čokoladno zmes. Sveže maline so zelo občutljive in bodo kot takšne hitro izgubile svojo obliko. Lahko pa namesto zmrznjenih malin uporabite BAM preliv malina in v vsak modelček za mafine dodate po eno čajno žličko.

Pripravite lahko tudi:

Sestavine

Za čokoladne mafine
  • 260 g večnamenske moke
  • 200 g sladkorja
  • 40 g BAM kakava v prahu
  • 1 čajno žličko sode bikarbone
  • ščep soli
  • 225 g kisle smetane

Navodila za pripravo

Za pripravo čokoladne mase
1. Korak
Pečico segrejte na 200ºC. Pekač za mafine, ki je primeren za peko 12 mafinov premažite ali poškropite z maslom ali pa v pekač nastavite papirčke za peko mafinov. V ločeni skledi zmešajte moko, sladkor, BAM kakav v prahu, sodo bikarbono in sol. Mešajte z metlico. Na sredini mešanice naredite luknjico. V ločeni skledi zmešajte kislo smetano, mleko, olje, jajce in BAM vanilijevo pasto. Ponovno premešajte z metlico, da se sestavine povežejo.
2. Korak
Mešanico kisle smetane, mleka, jajc, olja in BAM vanilijeve paste vlijte v mešanico moke in ostalih suhih sestavin. Mešajte s silikonsko lopatico, dokler se suhe sestavine povežejo z mokrimi. Dodajte BAM temno čokolado in maline. Če boste uporabili BAM preliv malina, ga dodajte šele potem, ko boste pekač za mafine napolnili s čokoladno maso. Nadaljujte z mešanjem, dokler ne ostane vidnih le nekaj črt suhe moke.
Peka čokoladnih mafinov
1. Korak
Čokoladno maso nato enakomerno porazdelite med pripravljene papirčke za mafine. Pecite med 18 do 20 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne bo čist. Čokoladne mafine nato ohladite v pekaču (približno 5 minut), nato jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Lahko pa jih postrežete še rahlo tople. Po želji. Pa dober tek! ;)

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.