Čokoladni mafini z banano

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 13
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Mehki, s cimetom začinjeni čokoladni mafini z banano, so hitro pripravljena sladica in ideja, kako porabiti prezrele banane. Z njimi bi sicer lahko pripravili tudi bananin kruh, vendar so čokoladni mafini z banano zagotovo hitrejša različica. Osnova za pripravo so glavne sestavine, ki se najpogosteje uporabijo pri peki: moka, sladkor in mleko. Če pri pripravi sledite navodilom, boste prestopili tanko mejo med tem ali bodo vaši čokoladni mafini z banano ravno prav sočni ali pa bodo le-ti presuhi in neokusni. Za čokoladni okus smo uporabili BAM temno čokolado, ki s svojo univerzalnostjo z lahko zasede prostor v vsaki sladici.

BAM čoko-nasvet: v samo maso dodajte par žlic mleka in veliko količino banan.

Za še več receptov za pripravo čokoladnih mafinov, kliknike tukaj.

Sestavine

Sestavine za kolačke
  • 190 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 3 velike zrele banane

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejte na 220°C. Pekač s prostorom za 12 mafinov premažite z maslom ali uporabite papirnate modelčke za mafine.
2. Korak
V srednje veliki skledi stepite moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, cimet in muškatni orešček. Mešajte, da se sestavine povežejo.
3. Korak
Nato pretlačite banane. Pri srednji hitrosti stepite in umešajte stopljeno maslo, rjavi sladkor, jajce, vanilijevo pasto in mleko. Suhe sestavine vlijete k mokrim sestavinah, nato stepite dokler ne dobite enotne mase. Dodajte BAM temno čokolado.
4. Korak
Testo z žlico prelijte v pekač. Pecite 5 minut na 220°C. Nato temperaturo pečice prestavite na 180°C in nato pecite še dodatnih 16-18 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne bo čist. Mafine pustite 5 minut, da se ohladijo v pekaču, nato jih prenesite na rešetko, da se ohladijo.
5. Korak
Mafini bodo pri sobni temperaturi ostali sveži nekaj dni, če jih hranite v hladilniku pa do 1 tedna. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.