Čokoladni mafini recept

Čas priprave 50 min
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Po tem receptu bodo čokoladni mafini neverjetno sočni in puhasti, bogatega čokoladnega okusa, polnjeni s čokoladnimi koščki. Da brbončice do konca razdražimo, bomo čokoladne mafine napolnili z BAM čokoladno-lešnikovim namazom. Namaz čokoladnim mafinom doda izjemen lešnikov okus in kremno sredico.

Priprava čokoladnih mafinov je popolnoma enostavna, da pa bodo zagotovo uspeli in bodo res neverjetno puhasti in sočni, z vami delimo nekaj trikov. Čokoladni mafini so lahko pečeni v pekaču za mafine. Pečemo jih lahko v papirnatih modelčkih ali brez njih.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Če se odločimo, da za peko čokolandih mafinov ne bomo uporabili papirnatih modelov, poskrbimo, da bo pekač dobro premazan z maslom, da se tako biskvitna masa ne prime na rob pekača.

Pri odmerjanju količine moke, moramo biti zelo pozorni. Če dodamo več moke kot je zahtevane v receptu, bomo dobili suhe in zbite čokoladne mafine. 

Ko bo pekač za peko čokoladnih mafinov pripravljen, na dno potresemo še kakšno čokoladno kapljico ali dve. Čokoladni mafini bodo izgledali še bolj privlačno prav tako pa čokoladne kapljice poskrbijo za še dodatno čokoladno-čokoladen okus. 

Čokoladni mafini se običajno pripravljajo s pinjencem, tudi v našem primeru je tako. A, ne skrbite. Če pinjenca ne morete dobiti, ga lahko naredite sami ali pa ga nadomestite z navadnim jogurtom ali kislo smetano.

Če vam čokoladni mafini z BAM čokoladno-lešnikovim namazom niso všeč, jih lahko pripravite še drugače. Tukaj je nekaj receptov:

Sestavine

Za čokoladne muffine

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejemo na 200 ⁰C. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modeli ali dobro premažemo z maslom. V ločeni posodi zmešamo moko, BAM kakav v prahu, pecilni prašek in sol. V ločeni veliki skledi zmešamo jajca in sladkor, da dobimo gosto in svetlo zmes. Dodamo pinjenec, olje in BAM vanilijevo pasto. Mešamo, da se sestavine povežejo.
2. Korak
Postopoma dodajamo suhe sestavine in ponovno mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo. Dodamo BAM mlečno čokolado. Mešanica bo gosta in nekoliko grudasta. Testo enakomerno porazdelimo v pekač za mafine, tako da prostor napolnimo le do polovice. Na sredino dodamo eno čajno žličko BAM čokoladno-lešnikovega namaza, nato pa dodamo preostalo testo.
3. Korak
Pečemo med 15 do 20 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga vstavimo tik od sredine, ne bo čist. Pustimo, da se ohladijo. V pekaču jih ohlajamo med 5 do 10 minut. Potem jih prestavimo na rešetko, kjer naj se čokoladni mafini popolnoma ohladijo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.