Čokoladni kukiji, ki vam bodo vzeli sapo

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 9
Težavnost

Ste tudi vi velik oboževalec ameriških čokoladnih piškotov, ki jim mnogi po domače pravijo tudi čokoladni kukiji? Jih radi pripravite sami ali jih raje kupite v najbližji trgovini? Če je vaš odgovor slednji, potem preprosto morate preizkusiti naš preprost čokoladni recept za ta nadvse slasten prigrizek!

Preden se lotite peke piškotov, si preberite nekaj naših nasvetov, ki vam bodo pomagali pripraviti ta slasten čokoladni prigrizek:

Stopljeno maslo je ključen korak do uspeha.

V kombinaciji s sladkorjem bo pričaralo čudovit karamelni okus, brez katerega pri čokoladnih kukijih ne gre, hkrati pa bo poskrbelo za pravo strukturo piškotov.

Testo pred peko dobro ohladite.

S tem boste pomagali maslu, da se zopet strdi, zaradi česar bodo čokoladni kukiji lepo narasli. Za nameček bodo na zunaj bolj hrustljavi, sredica pa bo prijetno mehka.

Uporabite čokoladne kapljice.

Uporabite lahko le mlečno, temno ali belo čokolado, lahko pa vsakega po malem in tako poskrbite, da bodo čokoladni kukiji še bolj zanimivi na pogled.

Sestavine

Testo
  • 115 g masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 70 g kristalnega sladkorja
  • 1 jajce
  • ½ čajne žličke pecilnega praška

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
V kozici stopite maslo in ga prelijte v večjo posodo. Dodajte rjav in kristalni sladkor ter mešajte na nizki hitrosti, da postane mešanica popolnoma gladka. V manjši posodi zmešajte jajce in vanilijev sladkor ter ju dodajte k zmesi iz masla ter sladkorja. Mešajte na srednji hitrosti, da se vse sestavine dobro premešajo med sabo.
2. Korak
V nastalo zmes dodajte še pecilni prašek in sol, potem pa s spatulo previdno primešajte še moko in mešajte toliko časa, da testo postane gladko. Na koncu dodajte še čokoladne kapljice po vašem izboru.
3. Korak
Po pekaču oziroma pladnju razgrnite papir za peko in z jedilno žlico (še bolje pa s kleščami za sladoled, če jih imate doma) oblikujte piškote približno po 5 centimetrov narazen, saj med peko narastejo. Pokrijte jih s prozorno folijo za živila in pekač oziroma pladenj postavite v hladilnik za vsaj 2 uri, da se testo dobro ohladi.
4. Korak
Ko se testo popolnoma ohladi, ga vzemite iz hladilnika in pecite piškote pri 180 °C 10–15 minut. Ali so čokoladni kukiji popolnoma pečeni, boste prepoznali po njihovi lepi zlati barvi. Vzemite jih iz pečice in pustite 20 minut, da se nekoliko ohladijo, potem pa lahko pričnete s težko pričakovanim sladkanjem. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.