Čokoladni kolač z ajdovo kašo

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 11
Težavnost

 Kako pripraviti odličen čokoladni kolač? Rahel, sočen in okusen nevsakdanji kolač, ki ga boste delali vedno znova. Pripravili smo recpet za čokoladni kolač z ajdovo kašo in BAM temno čokolado.

BAM temna čokolada je zelo univerzalna, vrhunska belgijska čokolada. Idealna je za kreme, mousse, ganaše, sladolede, piškote, biskvite in druge kremaste čokoladne strukture. Čokolada je oblikovana v manjše kapljice, za hitrejše in enakomernejše topljenje čokolade. Je pristnega, ravno prav grenkega čokoladnega okusa. Čokolada je BREZ glutena.

Sestavine

Sestavine
  • 35 g pirine moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • naribana lupinica 1 bio limone ali pomaranče
  • 2-3 žlice marelične marmelade
Sestavine za preliv
  • 35 g masla

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Ajdovo kašo skuhamo po navodilu z embalaže, jo odcedimo in malo ohladimo. Ločimo rumenjake in beljake. Maslo, rumenjake in lupinico ter sladkor penasto zmešamo. Beljake stepemo v trd sneg. Pirino moko in pecilni prašek zmešamo ter dodamo naribano čokolado in premešamo.
2. Korak
Moko in čokolado postopno dodajamo jajčni zmesi in ročno zmešamo. Dobimo precej suho zmes. Dodamo še toplo, a ne vročo, ajdovo kašo in premešamo. Čokolada se bo stopila in zmes bo postala bolj tekoča. Na koncu nežno vmešamo še sneg iz beljakov. Nežno privzdigujemo zmes od spodaj navzgor, da ostane testo rahlo.
3. Korak
Peki papir zmočimo pod tekočo vodo in ga zmečkamo, da se bo lažje prilegal prekaču. Razgrnemo ga in obložimo pekač. Čokoladno zmes z ajdovo kašo vlijemo v pekač in pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah 20 minut.
4. Korak
Kolač vzamemo iz pečice, a ga pustimo v pekaču, da se malo ohladi. Še mlačnega skupaj s papirjem vzamemo iz pekača in odvijemo robove papirja. Po vrhu ga premažemo z marmelado.
5. Korak
Stopimo čokolado s koščkom masla in prelijemo čez kolač, poravnamo z nožem in okrasimo po želji. Ohlajen kolač razrežemo na manjše koščke in ponudimo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.