Čokoladni ganache z BAM rdečim čokoladnim vinom

Čas priprave 15 min
Št. sestavin: 7
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladni ganache z BAM rdečim čokoladnim vinom bo gost, temen, njegova uporaba pa je bolj vsestranska kot si lahko predstavljate. Čokoladni ganache je narejen iz petih sestavin: smetane, čokolade, masla, sladkorja in BAM rdečega čokoladnega vina. Čokoladni ganache lahko prelijete čez sladoled, uporabite ga lahko kot preliv čez sirni narezek, kor preliv za najljubšo čokoladno torto, polnilo ali preliv za piškote, premaz čez sočne brownije, preliv čez najljubši okus cheesecake tortice ali pa ga za Valentinovo podarite svoji ljubljeni osebi.

Ali pa pozabite na vse to in ga pojejte kar na žlico.

Tako kot navaden čokoladni ganache, bo ganache z rdečim vinom bolj redek ko je topel in bolj gost, ko bo ohlajen.

Katero vino uporabiti, ko pripravljate čokoladni ganache z rdečim vinom? V bistvu je vseeno, čokoladni ganache ni izbirčen. Mi smo za pripravo uporabili BAM rdeče čokolado vino, ki je rezultat več let zorenega temnega rdečega vina prepletenega z okusom odlične temne čokolade. Klasična rubinasta barva z rahlimi vijolični odtenki že z barvo razodeva prefinjen okus, ki se odlično znajde kot aperitiv ob sladicah ali kot dodatek k čokoladnemu ganachu.

BAM nasvet: za pripravo lahko uporabite tudi druga rdeča vina kot so Merlot, Cabernet ali Modri pinot. Uporabite tisto, katerega okus vam je všeč.

Namesto čokoladnega ganacha z rdečim vinom lahko pripravite tudi ganache kremo s temno ali belo čokolado.

Sestavine

Za čokoladni ganache

Navodila za pripravo

Za pripravo čokoladnega ganacha
1. Korak
Sladko smetano, vino, kakav v prahu in sladkor dodajte v lonec in mešajte pri srednjem ognju. Ko zavre, pustite vreti 5-6 minut. Občasno premešajte. Odstavite z ognja, vmešajte čokolado, maslo in sol. Po želji dodamo še ščepec soli.
2. Korak
Pustite, da se ohladi nekaj minut, preden ga uporabite kot preliv. Bolj kot se bo ganache ohlajal, bolj bo gost. Zato ga, če ga želite uporabiti za dekoracijo tort in kolačkov, za nekaj ur postavite v hladilnik.
3. Korak
Čokoladni ganache hranite v hladilniku, kjer lahko zdrži do deset dni. V kolikor ga želite ponovno uporabiti, ga lahko segrejte v mikrovalovni pečici približno deset do dvajset sekund.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.