Kakavov biskvit

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 8
Težavnost

Kakavov biskvit je narejen z vrhunskim BAM kakavom, ki je 100% čist in brez raznih dodatkov. Biskvit je sočen, ima močan okus po kakavu in intenzivno rjavo barvo, ampak še vedno je zelo puhast in zračen. Ravno pravšnji za pripravo različnih tort in biskvitnega peciva.

Sestavine

Sestavine za kakavov biskvit
  • 250 g rumenjakov
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 257 g beljakov
  • 43 g sladkorja v prahu

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Najprej stepemo skupaj rumenjake in sladkor.
2. Korak
Nato še beljake in sladkor, da dobimo sneg, ki ga narahlo vmešamo k jajčni zmesi.
3. Korak
Moko, škrob in kakav zmešamo skupaj in jih vmešamo v jajčno zmes.
4. Korak
Na koncu stopimo še maslo in ga prilijemo.
5. Korak
Mešamo do enotne zmesi.
6. Korak
Maso razporedimo po pekaču velikosti 40 x 60 cm in jo pečemo na 180°C približno 12 minut.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Andraž Gavez
Vodja projekta
Raziščimo problem in nato poiščimo rešitev.

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.