Čokoladne testenine v sadni fantaziji

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 14
Težavnost

Kuharski mojster Elvis Kudič je za vas pripravil vrhunski recept za čokoladne testenine v sadni fantaziji. Prepustite se sadnim okusom sočne breskve v kombinaciji s sladko karamelo in rahlo grenkobo pravega kakava. Popolna ideja za naslednjo sladico! 

Sadna fantazija

Avtor: Elvis Kudič, Masterchef 

 

V receptu so bili uporabljeni čokoladni špageti. Namesto ekoloških čokoladnih špagetov lahko uporabite tudi druge bio čokoladne testenine
 

Sestavine

Sestavine
  • čokoladne testenine (špageti, školjke ali svedri)
Sestavine za karamelno omako
  • 25 g masla
  • 150 g sladke smetane
Sestavine za pražene breskve
  • 200 g vloženih breskev
  • žlica gozdnega medu
  • žlička masla
Sestavine za mango kremo
  • 200 g mango pireja (lahko naredimo s svežim mangom, tako da ga pretlačimo s pomarančnim sokom, nazadnje pa precedimo in odstranimo laske)
  • 50 g medu
  • 5 g agar agarja
Dekoracija
  • praženi mandljevi lističi
  • sveže maline
  • listi sveže mete

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V ponev stresemo sladkor in pustimo, da se začne topiti (delamo karamel). Ko se sladkor enakomerno stopi in imamo lepo zlato barvo, dodamo maslo in belo čokolado, malo premešamo in nato dodamo še sladko smetano. Neprestano mešamo, da dobimo enotno snov, nekoliko povremo, omako damo v posodo in pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik.
2. Korak
Breskve narežemo na rezine. V ponvi stopimo maslo, dodamo med in breskve. Pražimo jih 2 min na vsaki strani, odstavimo in ohladimo. Sok od kompota shranimo.
3. Korak
Vse sestavine za mango kremo damo v manjšo kozico. Ko se sestavine poenotijo, naj nekoliko povrejo. Zmes zlijemo v manjšo ponvico ali posodo in postavimo v zamrzovalnik, da agar agar reagira. Ta gel narežemo na koščke in damo v merilno posodico, da bomo lahko s paličnim mešalnikom dobro zmleli. Dodamo še nekaj breskvinega soka in na fino zmeljemo.
4. Korak
Čokoladne špagete postavimo v skledico in jih poljubno postrežemo z vsemi elementi. Pazimo pri primernem doziranju karamelne omake.
5. Korak
Okrasimo s praženimi lističi mandljev, svežimi malinami in listi sveže mete.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.