Čokoladne testenine v kremi mascarpone

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 5
Težavnost

Odličen recept za bio čokoladne testenine v kremi mascarpone, ki bodo v vašo kuhinjo prinesle omamno kakavovo aromo, vaše goste pa posladkale na malce drugačen čokoladen način.

Čokoladne testenine v kremi mascarpone 

Avtorica: Selma Bizjak, Sladko-slane brbončice

Opomba: Če nismo pristaš uživanja surovih jajc, lahko rumenjake s sladkorjem obdelamo nad soparo.

Sestavine

Sestavine za čokoladne testenine v kremi mascarpone
  • 2 vrečkici Bourbon vanilijevega sladkorja
  • 140 g sladkorja

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Mascarpone vzamemo iz hladilnika pol ure preden ga bomo uporabili. Uporabimo sveža jajca, ki morajo biti sobne temperature.
2. Korak
Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake lahko uporabimo za izdelavo beljakov poljubčkov kasneje. K rumenjakom dodamo polovico sladkorja in obe vrečkici bourbon vanilijevega sladkorja. Z električnim mešalnikom stepamo toliko časa, da dobimo gladko kremasto maso. Nato vmešamo še mascarpone. Kremo postavimo v hladilnik, da se ohladi.
3. Korak
Uporabimo večji steklen kozarec. Na dno kozarca damo najprej pest čokoladnih testenin, nato z dresirno vrečko napolnimo kozarec do 3/4. Po vrhu kreme razporedimo še nekaj čokoladnih školjk, ki jih posujemo z zlatim jedilnim prahom, posujemo tudi kremo. Kozarce s sladico postavimo nazaj v hladilnik, da je sladica ohlajena, ko jo postrežemo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.