Postopek priprave
1. Korak
Zamesi gladko testo iz vseh sestavin: moka, jajca, sladkor, mast, kisla smetana, pecilni prašek in ga razdeli na šest enakomernih delov. Vsak del dobro razvaljaj in speci na 180 stopinj ogreti pečici. Peci pb. 7-8 minut.
2. Korak
Zmešaj sladkor, moko in kakav z malo mleka. Ostalo mleko mora zavreti. Mešanico sladkorja, moka in kakava preliješ z vrelim mlekom tako, da dobiš gladko zmes. Vse skupaj postaviš na kuhalno ploščo in kuhaš toliko časa, da dobiš gosto zmes. Ne pozabi, zmes moraš neprestano mešati, saj bo tako dobljena masa res gladka in brez grudic.
3. Korak
Posebej skuhaj puding in počakaj, da se obe masi dobro ohladita.
4. Korak
Nato kremi združi in mešaj toliko časa, da dobiš enakomerno zmes. Dodaj raztopljeno čokolado.
5. Korak
V popolnoma ohlajeno kremo dodaj še dobro premešano margarino/maslo s sladkorjem.
6. Korak
S to kremo nato namaži oblate. Nato začni z zlaganjem. Najprej oblati in nato krema. Postopek ponavljaj toliko časa, da ti zmanjka sestavin. Pripravljeno pecivo enakomerno obteži in pusti v hladilniku stati še vsaj dve uri. Ko je pecivo popolnoma ohlajeno, ga prelij z glazuro po želji.
"Dela je mogoče malo več, se pa splača. :)"