Čokoladne palme z orehi

Čas priprave 20 min
Št. sestavin: 4
Težavnost

Recept za pripravo čokoladnih palm z orehi z BAM čokolado. BAM temna čokolada je univerzalna, vrhunska belgijska čokolada z 55,6% kakava. Idealna je za kreme, mousse, ganache, sladolede, piškote, biskvite in za pripravo drugih kremastih čokoladnih struktur. Čokolada je oblikovana v manjše kapljice, zahitrejše in enakomerno topljenje čokolade.

Sestavine

Sestavine
  • 250g
  • 250g zdrobljenih orehov

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Razvaljajte lisnato tijesto in nad vodno paro raztopite čokolado. Na testo namažite čokolado in vse skupaj posujte z mletimi orehi.
2. Korak
Testo razrežite na trakce in nato naredite palmice. Naredite jih tako, da jih zložite najprej iz enega konca in nato z drugega, tako da se oba konca združita na sredini. Pripravljene palmice položite na pladenj.
3. Korak
Pečico segrejte na 220 stopinj in na tej temperaturi pecite rezine približno 15 minut oziroma toliko časa, da dobijo zlato rumeno barvo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.