Čokoladne kroglice z lešniki

Čas priprave 20 min
Št. sestavin: 5
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Čokoladne kroglice z lešniki so hitro pripravljena energijska bomba! Čokoladne kroglice z lešniki po spodnjem receptu pripravite hitro in jih lahko pojeste takrat, ko potrebujete dodatno energijo. Pripravljene so iz samo petih sestavin. Ena izmed sestavin so praženi lešniki, kjer imate dve izbiri. Ena možnost je, da lešnike prepražite sami, druga možnost pa je, da malo pogoljufate in si pomagate z BAM PREMIUM praženimi lešniki.

Za pripravo čokoladnih kroglic smo uporabili BAM lešnikov namaz, saj ga imamo seveda vedno pri roki. Namesto lešnikovega namaza lahko uporabite katerkoli namaz, ki vam je všeč in je pripravljen iz oreščkov. Lahko ga na primer nadomestite z arašidovim ali mandljevim namazom.

Ena izmed sestavin so tudi datlji. Medjool datlji so sicer najboljša osnova za energijske kroglice, saj so sladki, lepljivi, žvečljivi in imajo karamelni okus. Pri pripravi lahko uporabite tudi navadne, pazite le, da so brez koščic. 

S sestavinami recepta lahko pripravite med 12 do 15 kroglic, odvisno, kako velike boste naredili. Če jih želite več ali manj, lahko prilagodite količine.

BAM nasvet: čokoladne kroglice še dodatno povaljajte v praženih lešnikih. Dodali jim bodo strukturo, okus.

Pa še lepše bodo izgledali.

Namesto lešnikov lahko čokoladne kroglice povaljate tudi v kokosu, maso za čokoladne kroglice pa naredite iz drobljenih piškotov. Recept najdete tukaj. 

Za odrasla praznovanja pa lahko v maso za kroglice dodate malo ruma in namesto čokoladnih kroglic postrežete rumove. Recept vas čaka tukaj.

Sestavine

Za čokoladne kroglice

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Pražene lešnite zdrobite s pomočjo mešalnika. Če boste lešnike pražili sami, pred tem ogrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Lešnike stresite na raven pekač in jih pražite približno deset minut. Nato jh stresite v kuhinjsko krpo in drgnite tako, da odstranite vso lupino oz. kožo.
2. Korak
K praženim in drobljenim lešnikom dodajte vse preostale sestavine in mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo in dobite rahlo lepljivo zmes.
3. Korak
Iz pripravljene zmesi pripravite čokoladne kroglice, ki jih za še dodaten okus in strukturo povajlate v drobljenih lešnikih.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.