Čokoladne kroglice s Kinder Bueno polnilom

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 5
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Čokoladne kroglice s Kinder Bueno polnilom so pripravljene iz bele čokolade, BAM lešnikovega namaza, piškotov, lešnikov in kondenziranega mleka. BAM lešnikov namaz je namaz, ki takoj po okušanju spomni na Kinder Bueno polnilo. Prepričani smo, da slavni okus Kinder Bueno čokoladic ne potrebuje dodatnega opisa. Namaz je izdelan po odličnem receptu, ki ustvari kremast in gladek namaz polnega okusa, ki povzdigne okus čokoladih kroglic.

Čokoladne kroglice s Kinder Bueno polnilom hitro postanejo recept, ki zaradi svoje nezahtevnosti in odličnega rezulata postane vaš najljubši. Čokoladne kroglice lahko pripravimo brez peke. BAM belo čokolado s pomočjo vodne kopeli raztopimo, dodamo kondenzirano mleko, lešnikov namaz, mlete lešnike in piškote in smo končali.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Vsak grižljaj čokoladne kroglice bo razvajal vaše brbončice. Pripravljene čokoladne kroglice lahko povaljamo tudi v kakavu v prahu, crispy čokoladnih kroglicah ali naj se enostavno okopajo v klasičnih čokoladnih "mrvicah". 

Čokoladne kroglice lahko pripracite tudi z lešniki. Recept za pravo energijsko bombo najdete tukaj.

Priprava čokoladnih kroglic je lahko tudi popolnoma enostavna, ob tem pa se lahko držimo klasike. Recept najdemo tukaj.

Čokoladne kroglice lahko 'napiknemo' na palčke in z njimi pripravimo moderne cake pops sladice na palčkah.

Sestavine

Za čokoladne kroglice s kinder buenom polnilom:

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
BAM belo in BAM mlečno čokolado stopimo skupaj. Prilijemo kondenzirano mleko, BAM lešnikov namaz, maslo ter še toplo premešamo.
2. Korak
Dodamo mlete lešnike in piškote ter dobro premešamo. Pustimo, da se zmes ohladi. Maso pokrijemo s plastično folijo in počakamo, da se ohladi. Ohlaja naj se vsaj dve uri.
3. Korak
Če zmes po tem ko se je dve uri ohlajala, še vedno ni dovolj čvrsta za valjanje, dodamo še mlete piškote. Za oblikovanje vsake čokoladne kroglice si lahko pomagamo z žlico za sladoled. Čokoladne kroglice povaljamo v mletih piškotih in lešnikih. Nato jih ohlajamp še eno uro oziroma dokler se ne strdijo. Postrežemo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.