Čokoladne kroglice recept

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladne kroglice so mešanica kave, vanilije, nesladkanega kakava v prahu, masla in sladkorja, povaljane v posušeni kokosovi moki. Čokoladne kroglice po spodnjem receptu so tradicija Švedske, najdete jih lahko skoraj v vsaki pekarni in restavraciji. Čokoladne kroglice so ena izmed najlažlje pripravljenih slaščic. Če jih boste po pripravi v hladilniku pustili še nekaj ur, bodo odlično popestrile vašo naslednjo skodelico kave ali čaja.

BAM čoko-nasvet: če naribanega kokosa ne najdete, lahko kupite kokos v lističih in ga predelate.

Za vas smo pripravili recept za čokoladne kroglice, kjer je priprava tako enostavna, da vam brez težav pomagajo tudi otroci, čaka vas tukaj.

Sestavine

Sestavine za čokoladne kroglice
  • 1/2 čajne žličke instant kave v prahu (po izbiri)
  • 25 g BAM kakava v prahu
  • 140 g zdrobljenih čokoladnih piškotov
  • 85 g posušenega kokosa

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V posodo dodajte maslo in sladkor. Mešajte toliko časa, da dobite enostno zmes. Zmes mora biti gladka. Nato dodajte kavo in BAM vanilijevo pasto. Dodajte še instant kavo v prahu in BAM kakav v prahu. Na koncu dodajte še zdrobljene čokoladne piškote. V kolikor se vam zdi mešanica presuha, ji dodajte malo mleka. Pri tem pazite, da ostane dovolj čvrsta, da boste iz nje lahko pripravili čokoladne kroglice.
2. Korak
Iz pripravljene mase oblikujte kroglice. Vsaka naj tehta približno 23 gramov. Vsako oblikovano kroglico povaljajte v posušenem kokosu. Povaljane kroglice položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Skupaj s pekačem čokoladne kroglice postavite v hladilnik, dokler se ne strdijo. Najbolje je, da jih ohlajate kar čez noč. Čokoladne kroglice lahko v zaprti posodi v hladilniku hranite približno 10 dni ali pa jih zamrznete.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.