Čokoladne kroglice na palčki

Čas priprave 2 uri
Št. sestavin: 15
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Kako pripraviti čokoladne kroglice na palčki? Brez težave! Priprava je popolnoma enostavna: čokoladna torta + čokoladna glazura + srčkana dekoracija = najboljše čokoladne kroglice na palčki!

Priprava bo enostavna in čokoladne kroglice bodo brez dvoma uspele, če se boste pri tem držali naslednjih BAM nasvetov:

  • Naredite enoplastno čokoladno torto. Ne pozabite na olje, saj le-to poskrbi za sočnost. Brez tega bo čokoladni biskvit suh in tega nihče ne mara.
  • Naredite dovolj domačega čokoladnega polnila. Če ga bo premalo, bodo čokoladnice kroglice suhe in vse prej kot kroglice, če pa ga bo preveč, bodo čokoladne kroglice mokre in mastne.
  • Zdrobite torto. Morda se boste ob tem počutili malce čudno, saj ste pravkar spekli čudovit čokoladni biskvit, ki ga morate zdaj zdrobiti. Ampak čokoladnega kroglice ne bodo pravega okusa in strukture, če biskvita ne zdrobite.
  • Zdaj zmešajte čokoladni biskvit in čokoladno glazuro.
  • Oblikujte čokoladne kroglice.
  • Tortne kroglice potopite v čokolado. Ampak pazite, da so enakomerno velike, saj bodo drugače popadale iz palčk.

Namesto čokoladnih kroglic na palčki lahko pripravite tudi:

Sestavine

Za čokoladne kroglice
Za čokoladno polnilo
  • 90 g neslanega masla, sobne temperature
  • 90 g sladkorja v prahu
Sestavine za preliv
Dekoracija

Navodila za pripravo

Za pripravo čokoladnega biskvita
1. Korak
Pečico segrejemo na 180 °C. Namastimo pekač premera 23 cm. Moko, sladkor, BAM kakav v prahu, sodo bikarbono in sol zmešamo v večji skledi. V srednji posodi stepemo olje, jajca in BAM vanilijevo pasto. Mokre sestavine vlijemo v suhe sestavine, dodamo vrelo vodo in vse skupaj stepamo, da se poveže. Testo enakomerno vlijemo v pripravljen pekač. Pečeno 25-27 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne bo čist. Pustimo, da se torta popolnoma ohladi v pekaču, postavljenem na rešetko.
Za pripravo čokoladnega polnila
1. Korak
Z ročnim ali samostojnim mešalnikom stepamo maslo na srednji hitrosti do kremastega, to je približno 2 minuti. Pri mešanju na srednji hitrosti dodajmo sladkor v prahu, BAM kakav v prahu, 2 čajni žlički sladke smetane in BAM vanilijevo pasto. Ko so sestavine dodane, hitrost stepanja spremenimo na nahitrejšo in stepamo še 3 minute, dokler se sestavine ne povežejo. Dodamo še eno žličko mleka/smetane, če se nam zdi masa malo pregosta.
2. Korak
Ohlajeno torto zdrobimo v skledo nad pripravljeno čokoladno zmes. Prepričamo se, da masa nima grudic. Mešalnik prižgemo in stepamo toliko časa, dokler se sestavine ne povežejo popolnoma. Odmerimo 1 čajno žlico vlažne tortne zmesi in jo oblikujemo v kroglico. Čokoladne kroglice položimo na obložen pekač. Pekač s čokoladnimi kroglicami postavimo v hladilnik za dve uri ali v zamrzovalnik za 1 uro.
Za oblivanje čokoladnih kroglic
1. Korak
BAM temno čokolado raztopimo nad vodno kopeljo. Pred oblivanjem čokoladnih kroglic naj se malo ohladi, saj bo čokoladna na čokoladnih kroglicah popokala, če bo ob oblivanju prevoča. Za oblivanje iz pekača vzamemo le po dve ali tri čokoladne kroglice, ostale naj v času oblivanja ostanejo na hladnem. Palčko na katero bomo nataknili čokoladnico kroglico za 5 mm pomakamo v stopljeno čokolado, saj to še dodatno zaščiti kroglice pred tem, da bi spolzele iz palčke. Dekoracijo na čokoladne kroglice dodamo takoj po čokoladnem oblivanju, saj drugače ne bo obstala na čokoladnih kroglicah.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.