Čokoladna torta z rdečo peso

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 15
Težavnost

Recept za pripravo čokoladne torte z rdečo peso. Kako pripraviti odlično čokoladno torto? Torta tudi za največje čokoholike, kjer se v zmagovalni kombinaciji preplete bogat okus čokolade ter nežna tekstura pese. V receptu smo uporabili BAM temno čokolado.

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 3 jajca
  • 2 skodelici rjavega sladkorja
  • 2 skodelici ostre moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 skodelica kokosovega olja
  • 500 g BAM temne čokolade
  • 3 skodelice drobno naribane kuhane rdeče pese
  • 1 žlička cimeta
  • 0,03 l amareta ali orehovega likerja
Sestavine za preliv
  • 200 g BAM temne čokolade
  • 50 g masla
Sastojci za biskvit
  • 3 jaja
  • 1 šalica kokosovog ulja

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Stopimo kokosovo maščobo. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado s koščkom masla.
2. Korak
Ločimo beljake in rumenjake. Penasto zmešamo rumenjake in sladkor. Postopoma jim prilijemo kokosovo olje. Dodamo stopljeno čokolado in zmešamo.
3. Korak
Moki dodamo pecilni prašek in cimet. V testo postopoma primešamo moko. Kuhano rdečo peso drobno naribamo. Lahko kupimo že vakumirano.
4. Korak
Peso primešamo čokoladni zmesi, ki sedaj postane rahlejša in bolj tekoča. Prilijemo še amareto ali orehov liker. Beljake stepemo v trd sneg in ga spustimo na testo ter nežno premešamo. Zmes privzdigujemo od spodaj navzgor, da ostane testo rahlo.
5. Korak
Pekač namastimo s koščkom kokosove maščobe in vanj vlijemo testo. Mase je za dve tanjši torti premera 28 cm ali eno debelejšo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah približno 45 minut. Preverimo, če je testo pečeno, biti mora mehko, a ne tekoče in ne sme se lepiti na nož.
6. Korak
Odstranimo obod pekača in torto malo ohladimo. Za čokoladno glazuro nad vodno kopeljo stopimo čokolado, maslo in dodamo še šilce amareta ali orehovega likerja za poseben okus. Torto postavimo na rešetko in pekač, saj bo čokolada malo kapljala.
7. Korak
Prelijemo z glazuro in poravnamo, namažemo tudi rob torte. Po vrhu in po robu torte posujemo in okrasimo z mandlji. Torto damo za uro ali dve v hladilnik, da se preliv strdi.
8. Korak
Narežemo na manjše kose, saj je torta precej nasitna, in ponudimo. Po želji postrežemo še s stepeno sladko smetano s kapljico likerja. Tudi čez kak dan bo torta ostala sočna in enako odličnega okusa.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.