Čokoladna torta z malinami

Čas priprave 3 ure 15 min
Št. sestavin: 25
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Čokoladna torta z malinami je kot nalašč za vaše naslednje praznovanje. S pripravo lahko presenetite vašega partnerja (ali partnerico, seveda). Sočnost čokoladni torti dajejo ravno maline, za čokoladno čokoladen okus pa poskrbita BAM kakav v prahu in BAM temna čokolada. Za uspešno pripravo je potrebno upoštevati navodila za pripravo biskvitne podlage in pravilno stopiti čokolado, s katero bo čokoladni mousse, kateremu boste dodali še maline, okus čokoladne torte z malinami dvignil na višjo raven. Biskvitno testo bo rahlo in puhasto, če boste kakav v prahu presejali, čokoladni mousse pa bo brez dvoma uspel, če za pripravo uporabili temno, nesladko čokolado.

BAM nasvet: biskvitno testo lahko pripravite tudi do tri dni pred samim sestavljanjem torte. Plasti le dobro zavijte in jih shranjujte pri sobni temperaturi. Prav tako lahko vnaprej pripravite tudi polnilo, shranjujte pa ga v hladilniku in v tesno zaprti posodi. Pred samo uporabo ga ogrejte na sobno temperaturo in razmažite čez pripravljen biskvit.

Glavna sestavina vsake čokoladne torte je seveda čokolada. Če vaše brbončice navduši že sama čokolada in na čokoladni torti ne marate drugih dodatkov, si poglejte recept za najboljšo čokoladno torto kar ste jih kdaj poiskusili.

Pod sliko recepta za čokoladno torta pa te čaka tudi VIDEO recept za pripravo BAM čokoladne torte.

Sestavine

Za pripravo biskvita
  • 210 g večnamenske moke
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
  • 400 g sladkorja
  • 85 g BAM kakava v prahu
Za čokoladno polnilo
Za čokoladno kremo
  • 115 g neslanega masla
  • ščep soli
  • 450 g sladkorja v prahu

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Pečico segrejte na 160°C. Dva pekača premera 20 cm namastite z maslom.
Priprava biskvita
1. Korak
V veliko posodo za mešanje dodajte suhe sestavine po navedenem vrstnem redu: moka, pecilni prašek, soda bikarbono, sol, sladkor, BAM kakav v prahu. Moko in BAM kakav v prahu dodajte tako, da ju presejete skozi cedilo. To pripomore k puhastemu biskvitu. V ločeni posodi zmešajte: olje, pinjenec ali jogurt, vrelo vodo in BAM vanilijevo pasto. Mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo medseboj. Dodajte k suhim sestavinam in stepajte pri srednji hitrosti 30 sekund do 1 minute, dokler masa ni gladka.
2. Korak
Ko so sestavine dobro premešane, dodajte jajca. Dodajajte jih eno za drugim. Mešajte na srednji hitrosti še eno minuto ali dokler masa ne bo popolnoma gladka. Dobljeno testo razdelite med pripravljene pekače. Da bi zagotovili, da bodo vse plasti enake velikosti, testo enakomerno razdelite na število slojev, ki jih pečete.
Priprava čokoladnega polnila
1. Korak
V veliki skledi za mešanje zmešajte maslo, mascarpone sir, 85 g sladkorja v prahu, BAM vanilijevo pasto in sol ter mešajte pri srednji nizki hitrosti da dobite enotno zmes. Nato s pomočjo vodne kopeli stopite BAM temno čokolado. V skledo k ostalim sestavinam dodajte stopljeno čokolado zmes in mešate na srednji visoki hitrosti 1 minuto oziroma dokler masa ni rahlo posvetljena in penasta.
2. Korak
Sladko smetano stepajte toliko časa, da nastanejo mehki vrhovi, nato dodajte še preostali sladkor v prahu. Stepajte le toliko časa, da je krema čvrsta. Ne pretiravajte s stepanjem, saj čokoladna krema zaradi preveč stepene sladke smetane ne bo rahla in puhasta. Stepeno smetano dodajte v mešanico mascarpone sira, sladkorja, BAM vanilijeva paste in soli. Mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo.
Peka
1. Korak
Pecite med 45 do 50 minut ali toliko časa, da se biskvitni del začne odmikati od roba pekača. V sredino biskvitnega testa potisnite zobotrebec, če je ta po potegu iz testa suh, je bistvitno testo pečeno. Ko je biskvit pečen, ga vzamite iz pečice in ga na rešetko postavite za približno 15 minut, da se ohladi.
Sestavljanje torte
1. Korak
Pečena biskvita razrežite tako, da boste dobili štiri enakomerne plasti. Prvo plast položite na servirni krožnik in jo premažite z eno tretjino nadeva. Dodajte polovico malin. Lahko uporabite naš BAM preliv malina, lahko pa uporabite sveže maline. Če uporabljate sveže maline, jih prepolovite po dolžini in jih položite čez nadev, ki pokriva celotno površino. Ponavljajte, dokler niso zložene vse plasti; zadnjo plast položite s spodnjo stranjo navzgor za ravno površino. Ko so sloji premazani z nadevom in malinami, torto postavite v hladilnik ali zamrzovalnik za vsaj 30 minut, da se strdi. Tako bo manj verjetno, da bi plasti zdrsnile ena pod drugo.
2. Korak
Za najlepšo torto naredite glazuro v dveh korakih. Najprej po straneh in po vrhu razporedite zelo tanko plast glazure; temu se reče "drobtinasti plašč". Torto pustite v hladilniku 20 minut. Ko se torta ohladi, jo s preostalo glazuro temeljito in enakomerno premažite. Nato torto hranite v hladilniku in jo malo pred postrežbo okrasite še s svežimi malinami.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.