Čokoladna torta z malinami

Čas priprave 3 ure 15 min
Št. sestavin: 24
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Čokoladna torta z malinami je čokoladna torta, puhaste strukture. Puhasto strukturo in njeno intenzivno vlažnost ji daje kombinacija čokoladnega moussa in svežih malin. Da bo čokoladna torta res čokoladna, jo prevlečemo še s čokoladno glazuro.

Čokoladna torta z malinami bo sestavljena iz štirih plasti. Da bodo biskvitne plasti res takšne kot morajo biti, moramo receptu slediti od začetka do konca. Kot velja za vse sestavine (razen tam, kjer recept ne zahteva drugače), naj bodo tudi jajca sobne temperature, saj se tako lepše vmešajo z ostalimi sestavinami, masa pa bolj naraste.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Jajca s sladkorjem vedno stepamo vsaj 10 minut, da dobimo gosto, zračno in puhasto maso. Pripravljena biskvitna masa za čokoladno torto z malinami naj nikoli ne čaka, zato si vnaprej pripravimo pekače in segrejemo pečico.

Sveže maline v polnilu lahko zamenjamo tudi z BAM prelivom malina. Preliv bo navdušil z izrazitim in osvežujočim okusom malin. Sadni pripravek je narejen iz vsaj 70% malin in se tako odlično izkaže kot polnilo za razne sladice ali pa bo s svojim izrazitim okusom po malinah kot preliv popestril okus sladoleda ali čokoladne torte. 

Čokoladna torta z malinami je odlična ideja tudi kot rojstnodnevno darilo. Pripravimo pa lahko tudi:

Sestavine

Za biskvit:
  • 210 g moke
  • 2 čajni žlički sode bikarbone
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 400 g sladkorja
  • 85 g BAM kakava v prahu
Za kremo:
Za čokoladno glazuro:
  • 113 g zmehčanega masla
  • ščep soli
  • 455 g sladkorja v prahu

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejte na 200°C. Rahlo namastite tri pekače za torto ali pa biskvitno zmes pripravljajte v enem pekaču in jo pecite v različnih serijah. V večjo posodo za mešanje dodajte suhe sestavine v navedenem vrstnem redu: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, sladkor in BAM kakav v prahu. Če se katera od sestavin zdi grudasta, še posebej kakav, jih pretlačite skozi cedilo. V srednji posodi ali veliki merici zmešajte olje, pinjenec ali jogurt, vrelo vodo in BAM vanilijevo pasto. Dodajte k suhim sestavinam in stepajte pri srednji hitrosti 30 sekund do 1 minute, dokler masa ni gladka.
2. Korak
Postrgajte stranice in dno posode za mešanje, nato pa eno za drugim vmešajte jajca. Mešajte na srednji hitrosti še eno minuto ali do gladkega. Testo razdelite med pripravljene pekače. Pecite 25 do 30 minut, dokler se torta ne začne odmikati od roba pekača in tester, vstavljen na sredino, ne pride ven z le nekaj vlažnimi drobtinami.
3. Korak
Odstranite iz pečice in postavite na rešetko, da se ohladi. Namizni nož potegnite po robu vsakega pekača, da sprostite skorjo, in torte obrnite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Medtem ko se plasti za torto ohlajajo, naredimo nadev.
4. Korak
V veliki posodi zmešajte maslo, kremni sir, sladkor v prahu, vanilijo in sol ter mešajte pri srednji nizki hitrosti do gladkega. Stopite čokolado; minuta ali manj v mikrovalovni pečici bi morala zadoščati, da se čokoladna zmehča dovolj, da jo lahko mešamo, dokler se popolnoma ne stopi in gladi. V skledo dodajte stopljeno čokolado in mešajte pri srednji in visoki hitrosti 1 minuto oziroma toliko časa, da se rahlo posvetli in postane puhasto. Sladko smetano stepite do mehkih vrhov. Stepajte samo toliko časa, da je krema čvrsta.
5. Korak
Stepeno smetano zmešajte v mešanico kremnega sira; postrgajte skledo in premešajte, da se združijo morebitni lepljivi ostanki. Plasti torte razdelite vodoravno, če ste jih spekli v enem kosu in odrežite morebitne kupole. Prvo plast položite na servirni krožnik in ga namažite z eno tretjino nadeva. Tretjino količine malin prerežite po dolžini in jih položite čez nadev, tako da prekrijete celotno površino. Ponavljajte, dokler niso zložene vse plasti; zadnjo plast položite s spodnjo stranjo navzgor za ravno površino na vrhu. Ko so plasti sestavljene z nadevom in malinami, torto postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik za vsaj 30 minut, da se strdi. Medtem ko se torta ohladi, naredite glazuro.
6. Korak
V večji skledi stepite maslo in sol. Sladkor v prahu in BAM kakav v prahu presejemo skozi cedilo, da odstranimo grudice, ter nežno vmešamo v maslo izmenično dodajamo mleko. Dodamo BAM vanilijevo pasto. Stepajte pri srednji visoki hitrosti 2 minuti ali dokler ni puhasto. Za najboljšo torto naredite glazuro v dveh korakih. Najprej nanesite zelo tanek sloj glazure okoli strani in po vrhu. Torto postavite v hladilnik za 20 minut, da se ta plast strdi. Ko je torta ohlajena, uporabite preostalo glazuro in jo temeljito in enakomerno premažite.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.