1. Korak
Pečico segrejte na 200°C. Rahlo namastite tri pekače za torto ali pa biskvitno zmes pripravljajte v enem pekaču in jo pecite v različnih serijah. V večjo posodo za mešanje dodajte suhe sestavine v navedenem vrstnem redu: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, sladkor in BAM kakav v prahu. Če se katera od sestavin zdi grudasta, še posebej kakav, jih pretlačite skozi cedilo. V srednji posodi ali veliki merici zmešajte olje, pinjenec ali jogurt, vrelo vodo in BAM vanilijevo pasto. Dodajte k suhim sestavinam in stepajte pri srednji hitrosti 30 sekund do 1 minute, dokler masa ni gladka.
2. Korak
Postrgajte stranice in dno posode za mešanje, nato pa eno za drugim vmešajte jajca. Mešajte na srednji hitrosti še eno minuto ali do gladkega. Testo razdelite med pripravljene pekače. Pecite 25 do 30 minut, dokler se torta ne začne odmikati od roba pekača in tester, vstavljen na sredino, ne pride ven z le nekaj vlažnimi drobtinami.
3. Korak
Odstranite iz pečice in postavite na rešetko, da se ohladi. Namizni nož potegnite po robu vsakega pekača, da sprostite skorjo, in torte obrnite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Medtem ko se plasti za torto ohlajajo, naredimo nadev.
4. Korak
V veliki posodi zmešajte maslo, kremni sir, sladkor v prahu, vanilijo in sol ter mešajte pri srednji nizki hitrosti do gladkega. Stopite čokolado; minuta ali manj v mikrovalovni pečici bi morala zadoščati, da se čokoladna zmehča dovolj, da jo lahko mešamo, dokler se popolnoma ne stopi in gladi. V skledo dodajte stopljeno čokolado in mešajte pri srednji in visoki hitrosti 1 minuto oziroma toliko časa, da se rahlo posvetli in postane puhasto. Sladko smetano stepite do mehkih vrhov. Stepajte samo toliko časa, da je krema čvrsta.
5. Korak
Stepeno smetano zmešajte v mešanico kremnega sira; postrgajte skledo in premešajte, da se združijo morebitni lepljivi ostanki. Plasti torte razdelite vodoravno, če ste jih spekli v enem kosu in odrežite morebitne kupole. Prvo plast položite na servirni krožnik in ga namažite z eno tretjino nadeva. Tretjino količine malin prerežite po dolžini in jih položite čez nadev, tako da prekrijete celotno površino. Ponavljajte, dokler niso zložene vse plasti; zadnjo plast položite s spodnjo stranjo navzgor za ravno površino na vrhu.
Ko so plasti sestavljene z nadevom in malinami, torto postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik za vsaj 30 minut, da se strdi. Medtem ko se torta ohladi, naredite glazuro.
6. Korak
V večji skledi stepite maslo in sol. Sladkor v prahu in BAM kakav v prahu presejemo skozi cedilo, da odstranimo grudice, ter nežno vmešamo v maslo izmenično dodajamo mleko. Dodamo BAM vanilijevo pasto. Stepajte pri srednji visoki hitrosti 2 minuti ali dokler ni puhasto.
Za najboljšo torto naredite glazuro v dveh korakih. Najprej nanesite zelo tanek sloj glazure okoli strani in po vrhu. Torto postavite v hladilnik za 20 minut, da se ta plast strdi. Ko je torta ohlajena, uporabite preostalo glazuro in jo temeljito in enakomerno premažite.