Čokoladna torta z limonino kremo

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 12
Težavnost

Recept za odlično čokoladno torto z limonino kremo. V receptu najdete tudi BAM kakav v prahu. Pripravljen iz izbranih kakavovih zrn najboljše kvalitete. Je tople, rdeče-rjave barve in je nepogrešljiv dodatek pri pripravi različnih čokoladnih sladic, odlično pa se obnese tudi pri dekoraciji.

Sestavine

Sestavine za biskvit
Sestavine za nadev
  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • 200 g rjavega sladkorja

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Moko in kakav v prahu presejemo. Dodamo maslo, orehe, sladkor in jajce. Vgnetemo testo in porazdelimo po tortnem modelu. S prsti oblikujemo rob. Za 30 minut postavimo na hladno.
2. Korak
Testo večkrat prebodemo z vilicami, pokrijemo s peki papirjem ali folijo in obtežimo s fižolom za slepo peko. V predhodno ogreti pečici pečemo 12-15 minut na 200 stopinjah. Odstranimo fižol in papir ter pečemo še 10 minut. Temperaturo pečice znižamo na 150 stopinj.
3. Korak
Penasto zmešamo jajca, rumenjak in sladkor. Vmešamo ne pretrdo stepeno sladko smetano. Dodamo limonino lupino in postopno previdno primešamo še limonin sok.
4. Korak
Nadev porazdelimo po testu in pečemo 50 minut. Odstranimo obod modela in počakamo, da se torta ohladi. Okrasimo jo s čokoladnimi ostružki in ponudimo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.