Čokoladna torta s čokoladno smetanovo kremo

Čas priprave 1 ura 30 min
Št. sestavin: 18
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladna torta s čokoladno smetanovo kremo se začne s čokolado, konča pa s slano karamelo. V super super sočnem čokoladnem biskvitu se skriva smetanova krema ali cheesecake. Če ste že pripravili sočno čokoladno torto s čokoladno kremo naj vam povemo, da bo tudi ta čokoladna enako sočna in bogatega čokoladnega okusa.

Da vzpostavimo pravi čokoladni okus, k sestavinam dodamo "vročo tekočino", običajno je to kava. Pomaga, da kakav v prahu, od koder izvira ves čokoladni okus, »zacveti« in izpostavi čokoladni okus. Ko že govorimo o kakavu, se prepričajte, da uporabljate  nesladkan kakav in ne kakava, kateremu je dodan sladkor.

Sestavine zadostujejo za 12 kosov.

BAM nasvet: preliv slane karamele s svojim razkošnim okusom obogati vse čokoladne torte ali druge sladice. Dodana sol (fleur de sel) še dodatno poudari okus karameliziranega sladkorja in tako skupaj ustvarita preliv, ki je zaradi svoje kremne teksture skoraj obvezen preliv čokoladne torte s smetanovo kremo.

Pripravite tudi čokoladno torto s čokoladno kremo ali najboljšo čokoladno torto, kar ste jih kdaj jedli.

Sestavine

Za čokoladni biskvit
  • 220 g večnamenske moke
  • 60 g BAM kakava v prahu
  • 350 g sladkorja
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
  • 120 ml rastlinskega olja
  • 2 veliki jajci pri sobni temperaturi
  • 180 g kisle smetane sobne temperature
  • 120 ml) pinjenca sobne temperature
  • 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
  • 80 ml vrele tople vode
Za nadev iz kremnega sira
  • 335 g kremnega sira sobne temperature
  • 1 veliko jajce

Navodila za pripravo

Priprava biskvita
1. Korak
Ogrejte pečico na 180 °C. Pekač, v katerem boste pripravljali torto, namažite z maslom. V veliki skledi stepite moko, BAM kakav v prahu, sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol. V ločeni posodi zmešajte olje, jajca, kislo smetano, pinjenec in BAM vanilijevo pasto. Mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo. Mokre sestavine dodajte k suhim in dodajte vročo vodo. Vse skupaj stepajte, dokler se masa popolnoma ne poveže.
Priprava nadeva iz kremnega sira
1. Korak
S pomočjo ročnega ali samostojnega mešalnika z nastavkom za lopatico ali metlico, stepajte kremni sir na visoki hitrosti, toliko časa, da dobite maso brez grudic. Dodajte preostale sestavine in stepajte toliko časa, da dobite enotno zmes.
Priprava na peko
1. Korak
Približno 2/3 čokoladne mase enakomerno vlijte v pripravljen pekač. Po vrhu enakomerno razporedite ves nadev iz kremnega sira. Masa s kremnim sirom je gosta, zato jo boste morali z žlico nanesti na vrh. Na enakomerno porazdeljeno kremo še enakomerno prelijte preostalo čokoladno maso.
Peka in dekoracija
1. Korak
V ogreti pečici pecite med 55 do 65 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ste ga vstavili v torto, ne postane čist z le nekaj rahlo vlažnimi drobtinami. To je velika in težka torta, zato ne bodite prestrašeni, če v vaši pečici traja malo dlje. Ko je torta pečena, jo vzamite iz pečice in pustite, da se ohladi. Nato rahlo ohlajeno čokoladno torto obrnite na rešetko. Torto pustite, da se popolnoma ohladi, nato jo postavite v hladilnik za 2 uri. Okrasite s prelivi po želji, nato narežite in postrezite.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.