Čokoladna torta s čokoladno in vanilijevo kremo

Čas priprave 2 uri
Št. sestavin: 17
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Čokoladna torta, kjer se prepletata okus čokolade in vanilje, je klasika, ki nikoli ne razočara. Čokoladna torta je sestavljena iz plasti čokoladne kreme in plasti vanilijeve kreme. Vaniljeva krema je obogatena z BAM vaniljevo pasto, ki je odličen nadomestek vaniljevemu stroku in je vsestransko uporabna - pa tudi uporaba in doziranje sta enostavnejša, saj je opremljena s pumpico. Tako delo poteka hitreje in z veliko manj packanja.

Z beljaki, ki ostanejo, pa lahko pripravimo odlično Pavlovo torto.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

BAM nasvet: če se sprašujete, kako najlažje stopiti čokolado s katero bo čokoladna torta res čokoladno-čokoladnega okusa, upoštevajte naslednje nasvete. Najbolj zanesljiva in največkrat uporabljena metoda topljenja čokolade je nad vodno kopeljo, pri tem pa moramo biti pozorni na nekaj dejavnikov, če želimo, da se bo čokolada lepo stopila:

  • posoda, v kateri topimo čokolado, se ne sme dotikati vode,
  • voda ne sme vreti in biti prevroča,
  • voda ne sme priti v stik s čokolado,
  • med topljenjem čokolado večkrat premešamo, da postane gladka in popolnoma tekoča.

Pri uporabi kvalitetnih čokolad je možnosti, da bi se med topljenjem sesirile in zgrudile veliko manj, vendar previdnost ni nikoli odveč. Čokoladna torta s čokoladno in vanilijevo kremo bo zagotovo zvezda naslednje zabave. Da pa bo priprava zagotovo uspela, smo poleg trika o topljenju čokolade pripravili tudi video recept. Najdete ga tik pod naslovno sliko recepta.

Čokoladna torta s čokoladno in vanilijevo kremo je del BAM knjige receptov - Torte, ki smo jo pripravili skupaj s slaščičarko Urško Jerman.

Čokoladna torta je tako univerzalnega okusa, da se lahko z njo povežejo tudi druge sestavine kot so recimo jagode. Recept za čokoladno torto z jagodami najdete tukaj.

Če pa si zaželite torte klasičnega čokoladnega okusa pa recept za najboljšo čokoladno torto čaka tukaj.

Čokoladno torto lahko pripravite tudi brez vanilijeve kreme in tako ustvarite čokoladno torto s kremno čokoladno sredico. Recept čaka tukaj.

Sestavine

Za biskvit:
  • 3 jajca (velikostni razred M)
  • 90 g sladkorja
Za vanilijevo kremo:
  • 20 g škroba
  • 2 lističa želatine
  • 150 g sladke smetane za stepanje
Za vlaženje biskvita:
  • 120 ml mleka (80 ml za svetel biskvit, 40 ml za temen)
  • 1 žlička sladkorja v prahu
Za čokoladno kremo:
  • 200 g sladke smetane za stepanje
  • 1,5 lističa želatine (en listič in pol)

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejemo na 180°C. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Pripravimo pekača, premera 18 in 16 cm. Na jajčno maso presejemo moko in jo nežno vmešamo z lopatko. Dobro polovico mase stresemo v večji pekač, ostali masi pa primešamo kakav in jo stresemo v manjši pekač. Obe masi poravnamo in biskvita pečemo 13 minut.
2. Korak
Med peko biskvita skuhamo najprej vaniljevo kremo, saj se hladi dalj časa. 100 ml mleka zavremo; 50 ml mleka gladko zmešamo s sladkorjem, vaniljo, rumenjakoma in škrobom. Ko mleko zavre, mu med mešanjem prilijemo rumenjakovo zmes in med stalnim mešanjem kuhamo, da se zgosti. Kuhano kremo odstavimo in jo pokrijemo s plastično folijo, tako da se je dotika. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi.
3. Korak
Čokolado s 50 g smetane stopimo nad paro, ostalo smetano (150 g) stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Ko se čokolada stopi, v njej raztopimo ožeto želatino in čokolado ohladimo do mlačnega. Mlačni čokoladi nato z lopatko primešamo stepeno smetano.
4. Korak
Svetel biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in mu namestimo obroč. Premažemo ga s čokoladno kremo in površino gladko poravnamo. Torto damo v hladilnik, medtem pa dokončamo vaniljevo kremo.
5. Korak
V vaniljevi kremi, ki je še topla, raztopimo ožete lističe želatine in jo z ročnim mešalnikom gladko zmešamo - mešamo tako dolgo, da dobimo svilnato kremo brez grudic. Kremi nato z lopatko primešamo stepeno smetano.
6. Korak
Na čokoladno kremo položimo čokoladni biskvit, ki smo ga obrezali na velikost premera 14 cm (4 cm manj od premera torte). Biskvit navlažimo in ga premažemo z vaniljevo kremo - najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Površino gladko poravnamo in torto postavimo v hladilnik, da se učvrsti.
7. Korak
Ohlajeni torti snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Čokoholik Mojačokolada

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.