Čokoladna torta brez peke

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 9
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

To lahko postane vaš novi najboljši recept za čokoladno torto brez peke. S super vlažno in mehko notranjostjo, a hkrati lahko teksturo in enostavno pripravo, vas reši v marsikateri situaciji: ali je to nenapovedan obisk ali pa poteši željo po sladkem, ne da pri tem porabite skoraj polovico dneva, kjer vas na koncu pričaka še gora umazane posode. Za enostavno pripravo poskrbijo tudi sestavine, saj je čokoladna torta brez peke pripravljena le iz šestih sestavin.

Mlečna in temna čokolada ji dajeta okus, čvrsto stepena smetana in konzervirano mleko poskrbita za sočnost, piškoti in maslo pa za teksturo.

Sestavine zadostujejo za osem kosov torte, pekača premera 23 cm. V kolikor imate večji ali manjši pekač, ni potrebno prilagajati sestavin. Če je pekač manjši, bodo kosi torte višji, če je večji pa bodo manjši.

BAM nasvet: pekač, v katerem boste pripravljali čokoladno torto, obložite s papirjem za peko. Tako boste torto lažje odstranili iz obroča in jo postregli. 

Čokolado lahko nadomestite tudi z Oreo piškoti in tako pripravite Torto brez peke z Oreo piškoti.

Sestavine

Za čokoladno torto brez peke
  • 170 ml čvrsto stepene sladke smetane
  • 30 g neslanega masla
  • 340 g čajnih piškotov

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Čajne piškote zdrobite s kuhinjskim robotskim pomočnikom ali s pomočjo kladiva in plastične vrečke. Čokolado skupaj z maslom raztopite nad vodno kopeljo.
2. Korak
Ko se čokolada raztopi in malo ohladi, dodamo čvrsto stepeno sladko smetano in kondenzirano mleko. Nežno mešamo, da se sestavine povežejo v enotno zmes. Ko je zmes dobro premešana, jo prelijemo v skledo, v katero smo zdrobili čajne piškote. Mešanico dobro premešamo.
3. Korak
Pekač, v katerem bomo hladili čokoladno torto brez peke, obložimo s papirjem za peko. Nato vanj vlijemo pripravljeno čokoladno-piškotno zmes, ki jo rahlo potlačimo z vilico. Tako pripravljeno pokrijemo s folijo in jo v hladilniku hranimo vsaj 6 ur. Ko se ohladi, je pripravljena na postrežbo! Preden pa jo postrežete, jo lahko posujete s kakavom v prahu in ji dodate pražene lešnike, crispy ali pokajočo čokolado. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.