Čokoladna salama

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 7
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Če BAM čokoladne salame sljučano ne bo na zalogi pri nas, si lahko čokoladno salamo lahko pripraviš kar doma! Hvala, Eva, da si svoj recept delila z nami. Recept je popolnoma preprost in hitro narejen. Čokoladna salama je primerna tudi za darilo.

Sestavine

Sestavine
  • 200 g žele bonbonov
  • 250 g albert keksov
  • 50 g mandljev
  • 250 g sladkorja v prahu

Navodila za pripravo

Splošno
1. Korak
V prvi posodi zmešamo 200 g žele bonbonov, 250 g albert keksov in 50 g mandljev (vse narezano na majhne koščke). V drugi posodi zmešamo 5 jušnih žlic vode in 250 g sladkorja v prahu (ustvariš sirup). V to dodamo 180 g masla v majhnih koščkih in dve žlici BAM temnega kakava. Vse dobro premešamo in prenesemo v kozico. Kozico segrejemo in mešamo, da se sestavine lepo povežejo. Toplo maso vlijemo v prvo posodo in premešamo. Dobljeno maso prenesemo v jelenov hrbet in potlačimo, da se sprime. Čokoladno salamo postavimo v hladilnik za 24 ur.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Eva

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.