Čokoladna salama

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 7
Težavnost

Če BAM čokoladne salame sljučano ne bo na zalogi pri nas, si lahko čokoladno salamo lahko pripraviš kar doma! Hvala, Eva, da si svoj recept delila z nami. Recept je popolnoma preprost in hitro narejen. Čokoladna salama je primerna tudi za darilo.

Sestavine

Sestavine
  • 200 g žele bonbonov
  • 250 g albert keksov
  • 50 g mandljev
  • 250 g sladkorja v prahu

Navodila za pripravo

Splošno
1. Korak
V prvi posodi zmešamo 200 g žele bonbonov, 250 g albert keksov in 50 g mandljev (vse narezano na majhne koščke). V drugi posodi zmešamo 5 jušnih žlic vode in 250 g sladkorja v prahu (ustvariš sirup). V to dodamo 180 g masla v majhnih koščkih in dve žlici BAM temnega kakava. Vse dobro premešamo in prenesemo v kozico. Kozico segrejemo in mešamo, da se sestavine lepo povežejo. Toplo maso vlijemo v prvo posodo in premešamo. Dobljeno maso prenesemo v jelenov hrbet in potlačimo, da se sprime. Čokoladno salamo postavimo v hladilnik za 24 ur.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Eva

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.