Čokoladna rolada brez moke

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 10
Težavnost

Kolekcijo čokoladnih in kakavovih izdelkov za pripravo slaščic BAM smo sestavili iz skrbno izbranih čokolad ter kakava vrhunske kvalitete ter preverjeno odličnega okusa. BAM izdelki so namejeni za pripravo vrhunskih slaščic, odličnega videza in izjemnega okusa, tudi doma. V kolekciji BAM se nahaja tudi izvrstna temna čokolada v kapljicah, ki smo jo uporabili v receptu za čokoladno rolado brez moke.

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 12dag sladkorja
Sestavine za nadev
  • 250g mascarpone sira
  • en jagodni jogurt
  • 4-5 žlic sladkorja
Sestavine za preliv

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake penasto vmešajte s skladkorjem. Sladkor postopoma dodajate med mešanjem. Zmes bo z mešanjem pridobila na volumnu.
2. Korak
Beljake stepite v trd sneg.
3. Korak
Nad vodno kopeljo nato stopite čokolado za biskvit. Ko je čokolada stopljena, jo nežno primešajte k rumenjakovi mešanici. Nato v maso še narahlo vmešajte sneg iz beljakov.
4. Korak
Pečico segrejte na 200 stopinj. Na pripravljen pekač za peko položite papir za peko in po njem enakomerno razporedite testo. Pecite približno deset minut. Testo je tanko, zato pazite, da ga ne zapečete preveč, da ostane prožno na pritisk.
5. Korak
Ko je testo pečeno, ga zvrnite na delovni pult in na papir za peko položite vlažno krpo, saj boste tako papir za peko lažje odstranili. Testo je precej tanko, zato papir odstranite previdno in počasi. Še toplo testo skupaj s krpo zavijte in pustite, da se ohladi.
6. Korak
Pripravite sestavine za nadev. Mascarpone in jogut zmešajte. Dodajte sladkor, vanilijevo pasto in iimonin sok. Mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes. Če je nadev preredek, ga lahko zgostite z žlico želatine. Nadev hranite v hladilniku, da se ohladi.
7. Korak
Ohlajeno testo za rolado razvijte in premažite z nadevom. Posujte ga gozdnimi sadeži ali drugim, prej poljubno pripravljenim sadjem.
8. Korak
Testo zvijte nazaj v rolado. Rolado prestavite na aluminijasto folijo, zvijte in postavite nazaj v hladilnik.
9. Korak
Pripravite čokoladni preliv. Če se vam zaradi same čokolade zdi pregost, mu dodajte malo masla.
10. Korak
Odvijte ohlajeno rolado in jo preljite s čokoladnim prelivom. Preliv mora biti tako gost, da ne teče. Več kot ga je, boljša bo rolada. Po želji ga lahko še okrasite. Rolada naj v hladilniku počiva še vsaj eno uro, da se okusi prepletejo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.